AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#18 Saarinen

11

(1-0)

Yleisöä 1459

FC Honka
3-5-2
#10 Kaufmann
vko.26 // 29.6.2021

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Haka isännöi keskiviikkona FC Honkaa "uusinnassa" joukkueitten kohtaamisesta juhannuksen alla.

Viime kierroksella joukkueet tahkosivat Tapiolan urheilupuiston nurmella tasaisen kamppailun. Haka johti vielä tauolla Henri Malundaman maalilla, mutta Honka iski toisella jaksolla kahdesti. Keltamustien maaleista vastasivat Jean Marie Dongou, sekä Veikkausliigauransa avausmaalin makoisaan paikkaan iskenyt Matias Rale. Dongou nousi samalla yksin Hongan sisäisen maalipörssin kärkeen ja samalla koko sarjan pörssin jaetulle kolmannelle sijalle.

– Viime ottelussa erityisen hyvää oli se, että nousimme maalin takaa-ajoasemasta vielä tasoihin ja ohi. Tasoitusmaalin saaminen toisen jakson alkuminuuteille oli itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeä asia. Voitto oli meille erittäin tärkeä. Haluamme nyt rakentaa tästä hyvää virettä haastavan alkukauden jälkeen, toteaa Hongan hyökkääjä Demba Savage.

– Meillä on kuitenkin vielä monia asioita, joita täytyy parantaa. Erityisesti meidän pitää keskiviikkona pystyä aloittamaan peli paremmin, kuin viime ottelussa, hän sanoo.

Poikkeuksellinen ottelutahti ei anna kauheasti yllätyksen mahdollisuutta kummallekaan joukkueelle, sillä lyhyessä valmistautumisessa ei juurikaan ole paljon tehtävissä. Tosin Hongan pelikirja on jo muutoinkin Hakalle tuttu.

– Honka tykkää perinteisesti pallon kanssa pelata ja ne ottaa sen pallonhallinnan, Haka-valmentaja Mikko Manninen analysoi.

– Nyt pystyttiin viimeksi ottamaan se itse siinä ekalla jaksolla ja silloin Honka oli vähän epämukavuusalueella. Kyllä me tiedetään mitä sieltä on tulossa, mihin pitää kiinnittää huomiota ja mitkä on ne meidän vahvuudet. Ei siinä hirveitä yllätyksiä pysty kumpikaan toiselle järjestään näin lyhyellä varoitusajalla.

Hakan pelaajatilanne on kutakuinkin ennallaan, sillä loukkaantuneina ja varmuudella ottelun väliin jättävät ainoastaan Jesse Huhtala, sekä Aleksandar Vucenovic. Tämä asettaakin valmennuksen jälleen positiivisen ongelman eteen, kun laajasta ringistä pitää valita juuri sopivimmat ja jättää osa kokonaan sivuun.

Jerry Voutilaisen pelikuntoa seurataan yhä päivä kerrallaan. Muu Hongan joukkue on tällä tietoa käytettävissä.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Nieminen Juho

FC Haka - FC Honka Tehtaan kentällä keskiviikkona 30.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Hongan verkkosivut