AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
5-2-3

30

(2-0)

Yleisöä 1735

IFK Mariehamn
5-2-3
vko.26 // 29.6.2021

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Kuva: SJK

SJK ja IFK Mariehamn kohtaavat nyt toista kertaa viikon sisään, kun SJK vieraili juuri ennen juhannusta Maarianhaminassa ja otti mukaansa täydet kolme pistettä numeroin 1-0.

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa selvästi, ja meni johtoon ennen taukoa. Toisella puoliskolla kotijoukkueen oli pakko nostaa hyökkäysvoimaa lisää ja SJK joutui puolustuskannalle, mutta kesti pelin loppuun saakka ja olisi voinut iskeä vastahyökkäyksillä lisämaalejakin, jos viimeiset ratkaisut olisivat olleet parempia.

– Erikoinen peli tulossa, kun tavallaan nyt jatketaan ns. "back-to-back". Eli mielenkiintoiset asetelmat, kun pelataan heti tavallaan toinen osaottelu, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara seuransa verkkosivuilla.

– Ja pelin kuva oli viime pelissä juuri siten, että toisella puoliajalla he olivat kenties hieman aktiivisempia. Eivät puhtaasti muuttaneet mitään, mutta olivat paljon aktiivisempia. Prässäsivät ylempää, ja olivat aktiviisempia siinä vaiheessa kun heillä oli pallo. Ja meidän pitää puolustustilanteessa pallottomana olla vähän parempia. Me ehkä avasimme hieman liikaa puolustusta toisella jaksolla, ja annettiin sitä kautta heille mahdollisuuksia tulla. Ja siltikin, peli oli sen 20:ntä ensimmäistä minuuttia niin, etteivät he saaneet aikaan varsinaisesti mitään, mutta sitten loppua kohti saivat enemmän painetta ja erikoistilanteita, Honkavaara sanoo.

IFK Mariehamnin osalta kyse on siitä, että pitkä tappioputki ja samalla maaliton putki pitäisi saada nopeasti poikki.

- Olemme keskittyneet nyt juhannuksen jälkeen pelin rakenteeseen ja maalintekoon. Kaksi harjoitusta juhannuksen jälkeen ovat menneet hyvin, pelaajat ovat kunnossa ja täynnä energiaa, IFK-maalivahti Oskari Forsman sanoo.

- Meidän pitää saada nyt korjausliike tehtyä ja kaikkemme teemme sen eteen. Uskon, että jos saamme avausmaalin, niin ketsuppipullo aukeaa.

Tällä viikolla SJK pelaa myös toisen ottelun, kun se matkustaa sunnuntaiksi FC Lahden vieraaksi. Siten pientä kierrätystä saatetaan nähdä otteluissa. Sivussa keskiviikkona ei SJK:lta ole varmuudella enää ketään, kun Daniel Håkans ja Jude Arthurkin on taas kunnossa. Myöskään pelikieltoja ei ole. Ennen edellistä IFK-ottelua Maarianhaminassa Gustaf Backaliden jäi sivuun juuri ennen ottelua pienen tuntemuksen vuoksi, mutta hänkin saattaa olla taas käytettävissä keskiviikkona.

– Meillä ei ole sairasosastolla nyt ketään. Backaliden jäi varotoimenpiteenä viime pelistä sitten pois, mutta hänkin pystyy periaatteessa vetämään, joten katsomme hänen tilanteen lähempänä. Jude ja Danielkin on mukana jo harjoituksissa normaalisti. Siinä mielessä näyttää tilanne oikein hyvältä, kertoo Honkavaara.

Myös IFK:n osalta loukkaantumistilanne näyttää valoisammalta kuin vielä pari viikkoa sitten. Sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Riku Sjöroos, Eero Tamminen ja Aapo Mäenpää.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Silén Eetu
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Saarela Juuso

SJK - IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla keskiviikkona 30.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut