AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

20

(0-0)

Yleisöä 2072

AC Oulu
4-3-3
vko.26 // 29.6.2021

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Kuva: SJK

Veikkausliiga jatkuu Kuopion Väre Areenalla keskiviikkona 30.6. kello 18.30, kun Kuopion Palloseura isännöi AC Oulua.

Joukkueet kohtasivat viimeksi vajaa viikko sitten, kun juhannusaaton aattona Oulun Raatin Stadionilla pelatussa ottelussa KuPS oli vahvempi numeroin 2-0.

Kuopion Palloseura vietti lyhyen juhannusloman edellisen ottelun jälkeen ja joukkue palasi harjoituskentälle maanantaina. Viikon sisällä pelattavat kaksi ottelua samaa joukkuetta vastaan on päävalmentaja Simo Valakarin mukaan hyvää valmistautumista heinäkuun 8. päivänä alkaviin europeleihin.

- Kaksi kertaa peräkkäin samaa joukkuetta vastaan pelaaminen on tietenkin mielenkiintoinen asetelma. Se on ihan hyvää totuttelua pian alkavia europelejä varten, vaikka yhteismaaleilla ei Veikkausliigassa olekaan mitään merkitystä, Valakari pyörittelee seuransa verkkosivuilla.

Oulun ottelussa KuPS sai otteen heti alussa johtomaalinsa myötä ja tämä harmitti AC Oulun päävalmentaja Jyrki Aholaa.

- Totta kai se vaikeutti peliä, kun heti kuudennella minuutilla merkkausvirheestä tuli 0-1. KuPS oli vähän kuskin paikalla koko ajan, mutta toisella puoliajalla oli hyviäkin asioita.

Vaikka edellisessä ottelussa Oulussa omassa päässä pysyikin nolla, löysi päävalmentaja omiensa otteissa yhä parantamisen varaa.

- Olemme nyt täysin keskittyneet siihen, miten pystymme viilaamaan pelaamisemme pieniä yksityiskohtia paremmiksi. Oulussa onnistuimme kokonaisuudessaan hyvin, mutta parantamisen varaakin vielä jäi. Muun muassa puolustuspelaamisessamme on yhä parannettavaa, vaikka omiin emme päästäneet maaliakaan, Valakari pohtii.

Hyökkäyksessä KuPS on pakotettu myös ainakin yhteen vaihtoon, sillä hyökkääjä Lucas Rangelin korttitili täyttyi edellisessä ottelussa ja hän on sen vuoksi yhden ottelun pelikiellossa.

AC Oululla puolestaan haussa on ennen kaikkea rohkeampi ote pelaamiseen alusta saakka.

- Olemalla passiivinen ja menemällä kuoreen emme todennäköisesti saa yhtään pistettä. Meidän pitää vain tarttua tilanteeseen ja olla rohkeampia – vähän sellaista all-in -mentaliteettia. Pitää ymmärtää jokaisen se, että sellaisella normaalisuorittamisella emme tässä sarjassa yhtään pistettä saa, Ahola linjaa.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Dag Ayhan

KuPS - AC Oulu Väre Areenalla keskiviikkona 30.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa


Lähde: ACO TV, KuPS:n verkkosivut