AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

21

(0-1)

Yleisöä 445

FC Haka
4-3-3
vko.25 // 23.6.2021

Ennakko: FC Honka - FC Haka

Ennakko: FC Honka - FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka pääsee ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella pelaamaan kotiyleisönsä edessä torstaina, kun vieraaksi Tapiolaan saapuu FC Haka.

Kotijoukkue Hongan kausi on lähtenyt erittäin vaikeasti käyntiin, kun yhdeksästä ottelusta jopa seitsemän on päätynyt espoolaisten tappioon. Kaksi voittoa ovat tulleet KTP:ta ja AC Oulua vastaan.

– Hongalla on alkukaudella ollut isoja ongelmia. 9 ottelua ja 7 tappiota, niin kyllä siellä varmasti mietitään, mitä pitää parantaa. Hongan alkukausi on ollut henkilökohtaisesti yllätys. Tietysti joukkueessa on ollut vaihtelevuutta ja he ovat nuorentaneet joukkuetta, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kommentoi.

Honka ei pelillisesti ole ollut juuri vastustajiaan perässä. Niukan tappiot eivät toki lohduta, sillä pisteitä ne eivät kartuta.

– Meidän täytyy ennen kaikkea uskoa itseemme ja laatuumme. Me olemme hyvä joukkue ja teemme joka päivä kovasti töitä tulosten kääntämiseksi parempaan suuntaan. Haka osaa olla aina hankala vastus. Odotan torstailta hyvin tiukkaa ja fyysistä ottelua, Rui Modesto toteaa.

Viime kauden kohtaamiset Honkaa vastaan olivat positiivisia Hakalle. Niistä jäi käteen 1-1 tasapeli Tehtiksellä sekä komea 1-2 vierasvoitto Salomo Ojalan voittomaalin siivittämänä. Tulevat ottelut lupaavat samankaltaisia tasaisia vääntöjä.

– Kyseessä on kuitenkin edelleen sama joukkue samalla tyylillä. Heidän tulokset kuluneella kaudella ovat olleet pienestä kiinni ja he tulevat varmasti kauden edetessä parantamaan, Tainio lisää.

Honka saa nyt ensi kertaa taakseen myös kotiyleisön tuen rajoitusten käytännössä poistuttua.

– On aivan mahtavaa, että yleisö pääsee stadionille! Kannattajamme ovat meille erittäin tärkeitä. Varsinkin tällä hetkellä tarvitsemme paljon tukea. Kotiyleisön myötä saamme varmasti vahvan edun, Modesto kehuu.

Jerry Voutilaisen pelikunnosta ei ole vielä varmuutta. Muu Hongan joukkue on tällä tietoa käytettävissä.

Myös Hakan kokoonpanon tilanne on erittäin positiivinen – ainoastaan Jesse Huhtala ei ole pelikuntoinen.

FC Honka - FC Haka Tapiolan Urheilupuistossa torstaina 24.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Hakan verkkosivut