AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KTP
4-5-1

02

(0-1)

Yleisöä 2511

HIFK
3-4-3
vko.23 // 9.6.2021

Ennakko: KTP-HIFK

Ennakko: KTP-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

KTP ja HIFK ottavat torstaina toisistaan mittaa Kotkan Arto Tolsa Areenalla.

Kotijoukkue lähtee kamppailuun Veikkausliigan sijalta kymmenen ja vieraat puolestaan neljä pykälää ylempää. KTP:lla pinnoja on koossa neljä, HIFK:lla kahdeksan, kun molemmilla on pelattuna viisi ottelua.

– Pinna, pinnoja, niitä kotipeleistä pitäisi ottaa. Nyt on vastassa kova porukka, joka sijoittunee keskivälin yläpuolelle sarjassa, toteaa joukkueenjohtaja Esa Vilkki KTP:n sivuilla.

Yleisö pääsee paikan päälle Arto Tolsa Areenalle. Tätä hetkeä ovat odottaneet niin pelaajat, fanit kuin seurajohtokin.

– Odotettavissa on stadilaista mentaliteettia niin kentällä kuin katsomossa. HIFK:lla on tunnetusti äänekäs ja omiaan kovasti kannustava faniporukka. Kiva, kun saadaan meteliä kentälle, jatkaa Vilkki.

KTP:n terveystilanne on hyvä. Ainoastaan MyPasta tullut Anttoni Huttunen on loukkaantuneiden kirjoissa, mutta muut ovat valmentaja Argo Arbeiterin käytettävissä.

Torstain vierasmatka on HIFK:lle jo tämän kauden toinen Kotkan suuntaan. Joukkueet kohtasivat Arto Tolsa Areenalla hyisissä talviolosuhteissa jo Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa helmikuun alussa. Silloin HIFK haki mukaansa täydet pisteet Pipe Sáezin voittomaaliksi jääneellä 1-0 -osumalla. Tällä kertaa odotettavissa on sääennusteiden mukaan noin 34 astetta edelliskertaan verrattuna lämpimämpi ottelukeli, joten paikan päälle pääsevät katsojat saavat nauttia jalkapallosta lämpimässä kesäsäässä.

– KTP on tehnyt vähän muutoksia omaan pelityyliinsä sitten meidän viime kohtaamisen. He ovat olleet vaikeasti voitettavissa oleva joukkue viime aikoina. Odotamme haastavaa ottelua, jossa kärsivällisyys tulee olemaan tärkeässä roolissa, pohtii HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez seuransa verkkosivuilla.

HIFK:n alkukausi on ollut varsin positiivinen niin pelillisesti kuin pisteidenkin valossa. Joukkue on sekä Suomen Cupissa että Veikkausliigassa osoittanut pystyvänsä hallitsemaan peliä kaikkia vastustajia vastaan, ja pisteitä on viidessä ottelussa tullut kahdeksan kappaletta. HIFK on poistunut kentältä voittajana FC Hakaa ja AC Oulua vastaan sekä pelannut tasapelit SJK:n ja Ilveksen kanssa. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa kapteenistoon kuuluva Moshtagh Yaghoubi, joka on onnistunut viimeistelyssä pilkulta HIFK:n kahdessa edellisessä ottelussa.

– Mielestäni olemme pystyneet parantamaan koko ajan kevään aikana. Halusimme rakentaa jotain uutta ja erilaista, sekä rakentaa tämän joukkueen identiteettiä. Siinä olemme mielestäni onnistuneet. Olemme pystyneet pelaamaan voitosta kaikissa peleissä tähän mennessä, vaikka pisteitä voisi meidän mielestä olla enemmänkin kasassa. Jatkamme hommia ja pyrimme siihen, että otamme mahdollisimman monta kolmen pisteen voittoa, Gómez sanoo.

HIFK:lta on varmuudella sivussa vain hyökkääjä Sakari Tukiainen.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Olkku Tapani
4.ET: Hänninen Niko

KTP-HIFK Arto Tolsa Areenalla torstaina 10.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut