AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-2-4

31

(2-1)

Yleisöä 572

Ilves
4-4-2
vko.23 // 9.6.2021

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja Ilves iskevät yhteen Lahden stadionilla torstaina. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä esiintyvä FC Lahti lähtee otteluun voittoputkessa. Ennen maajoukkuetaukoa lahtelaiset kaatoivat FC Hongan lukemin 1-0 ja vierasottelusta IFK Mariehamnia vastaan tuliaisena oli 3-0-voitto. Loorents Hertsi on ollut kahdessa edellisessä ottelussa huimassa vireessä, sillä laitakiituri on osunut kummassakin ottelussa. Saarella maalitilinsä avasivat myös Kari Arkivuo ja Kristian Yli-Hietanen.

Mikko Viitikko palasi kokoonpanoon IFK Mariehamn -ottelussa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Teemu Penninkangas puolestaan sai iskun ottelussa ja on sivussa varmasti torstaina. Myös Viljami Isotalo, Pyry Lampinen ja Togon maajoukkueen mukana oleva Henri Eninful joutuvat jättämään ottelun väliin.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa, että peli on molemmille joukkueille erittäin tärkeä.

– Meillä oli pieni tauko ja pieni loma. Nyt olemme saaneet pelaajia maajoukkueista takaisin. On hienoa päästä jälleen kotikentälle ja vihdoin myös kotiyleisön eteen. Peli on arvokas molemmille. Ilvestä vastaan on aina ollut otteluissa tunnetta ja tapahtumaa. Lähdemme hakemaan voittoa hyvän pelin kautta, jossa kontrolloimme tilanteita, Zeneli alustaa FC Lahden sivuilla.

Maajoukkuetauon aikana tamperelaiset ovat edustaneet laajalla rintamalla Suomen poika- ja nuorisomaajoukkueita. Esimerkiksi Pikkuhuuhkajien mukana helteisessä Slovakia-tappiossa tiistaina pelasivat Rasmus Leislahti, Mikael Almén, Kalle Katz, Eetu Mömmö ja Momodou Sarr.

– Niin, taukohan oli monille hyvin lyhyt. Vielä tiistaina oli meidän poikiamme pelaamassa ja siihen lentomatkat päälle. Aamuyöllä vasta olivat kotona, joten kyllähän tässä joutuu rasituksen määrää miettimään, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo seuransa verkkosivuilla.

– Sinällään maajoukkuetehtävät ovat hieno juttu, joten ei valittamista. Muutenkin meillä on positiivinen ongelma peluutusta ajatellen, sillä koko rosteri on näillä näkymin pelikunnossa. Totta kai muutama vielä hakee parhainta terää, mutta 26 kenttäpelaajaa on periaatteessa vahvuudessa.

Wiss tiedostaa FC Lahden vahvuudet.

– Vastustaja on osoittanut vaarallisuutensa, mutta kyllä meilläkin on itseluottamus kunnossa ja tekemisen meininki. Jokainen on valmis olemaan kärsivällinen ja tekemään yhteistä duunia. Kun oma vuoro tulee, pitää näyttää osaaminen, Wiss alleviivaa.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Kontinen Joona

FC Lahti-Ilves Lahden stadionilla torstaina 10.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden ja Ilveksen verkkosivut