AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

03

(0-0)

Yleisöä 551

FC Lahti
4-3-3
vko.21 // 29.5.2021

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Lahti

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn ja FC Lahti kohtaavat sunnuntaina Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla.

Kotijoukkue kärsi edellisellä kierroksella 0-3 -tappion FC Hakalle. Ottelun yksi käännekohdista oli Mikko Sumusalon punainen kortti ensimmäisellä puoliajalla. Sumusalo on näin sivussa sunnuntain ottelusta.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 46 kertaa. FC Lahti on voittanut otteluista 19 ja IFK 12. Lahtelaiset ovat iskeneet maaleja 69 kappaletta ja saarelaiset ovat pöllyttäneet maaliverkkoja 54 kertaa. Viime kaudella ensimmäinen ottelu päättyi vieraskentällä pistejakoon, kotona Lahti puolestaan nappasi 3-1-voiton.

FC Lahti lähtee metsästämään kolmea pistettä ehjällä peliesityksellä. Jasin Assehnoun on maajoukkueen mukana ja lisäksi poissa ovat varmasti vain Viljami Isotalo ja Pyry Lampinen. Altin Zeqiri on puolestaan valmennusjohdon käytettävissä, sillä FC Lahden valitus lisäpelikiellon kumoamiseksi menestyi.

Päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan Ahvenanmaa ei ole koskaan ollut helppo paikka vierailla.

– Joukkueessa on hyvä fiilis. Ahvenanmaa ei ole koskaan helppo paikka vierailla ja siksi lähdemmekin jo tänään matkaan. IFK on vahvistunut viime kaudesta ja he ovat hyvä vastaiskujoukkue. Meidän pitää kyetä luomaan riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, jotta voimme voittaa. Tilanteenvaihdot tulevat olemaan tärkeitä ja meidän täytyy olla niissä teräviä, Zeneli ennakoi FC Lahden sivuilla.

IFK Mariehamnilla on melkoinen loukkaantumissuma parhaillaan käsillä. Perjantain harjoituksissa oli normaalisti rivissä vain 15 kenttäpelaajaa. Etenkin puolustus on ohuella pohjalla, kun myös Calle Svensson oli sivussa flunssan takia. Pelaajatilanne kuitenkin on kysymysmerkki vielä sunnuntaita ajatellen.

- Välillä tulee loukkaantumisia tai pelikieltoja, niihin pitää vain varautua, IFK-luotsi Lukas Syberyjski kuittaa.

- Ei se vaikuta niin paljon laatuun. Pelaajat ovat todella halunneet näyttää olevansa niiden avoimeksi jääneiden paikkojen arvoisia.

Kysymysmerkkejä IFK:ssa ovat varmojen poissaolijoiden lisäksi Svenssonin ohella kapteeni Robin Buwalda ja paluuta täyteen iskuun tekevä Vahid Hambo.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Fagerlund Niclas

IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 30.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ålandstidningen, FC Lahden verkkosivut