AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-5-2

01

(0-0)

SJK
3-4-3
vko.21 // 28.5.2021

Ennakko: FC Honka - SJK

Ennakko: FC Honka - SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Hongalla on lauantaina edessä Veikkausliigakauden kolmas kotiottelu, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu SJK Seinäjoelta.

Lauantain ottelusta tulee varsin mielenkiintoinen molemmissa leireissä, sillä kumpikin joukkue tahtoo palata voittokantaan viime viikon tappioiden jälkeen. FC Honka kaatui vieraskentällä FC Lahdelle ja SJK hävisi kotonaan HJK:lle, vasta lisäajalla tulleen erikoistilannemaalin jälkeen. Ennen HJK:n voittomaalia oli SJK:n esitys hallitsevaa Suomen mestaria vastaan vahva ja SJK:lla oli paikkansa jopa kaataa HJK.

– Tappio on nollattu. Mikä oli tietenkin vaikea sulattaa. Ja siten nyt ainoastaan voitto mielessä lähdetään Honkaa vastaan, toteaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Näyttämisen halua riittää varmasti kummallakin.

– Odotamme saavamme vastaan aggressiivisen joukkueen, jolla on paljon vaarallisia vaihtoehtoja hyökkäyspäässä. On tärkeää, että pelaamme tasaisen varman ottelun. Meidän pitää olla vaarallisempia hyökkäyspäässä ja saada karsittua helpot takaiskumaalit pois, Hongan maalivahti Tim Murray summaa.

Samoilla linjoilla on myös Honkavaara, joka uskoo että espoolaisleirissä voidaan myös tehdä jotain pientä viilausta kokoonpanoon tai pelaamiseen.

– Kausi on vielä aika alussa, ja Hongalla on varmasti ollut isot odotukset kauteen, vaikka siellä eräänlainen pelaajaryhmän muutos on menossa. Varmasti he haluavat huonon kierteensä katkaista, joten sillä tavoin tietenkin mielenkiintoinen peli tulossa. Ehkä siellä tulee joitain muutoksia tai jotain hienosäätöä, pohtii Honkavaara vastustajaa.

– Mutta me keskitytään kuitenkin omaan juttuumme. Meillä on hyvä tuntuma nurmelle Oulu-pelistä ja Honka on hyvin huomioitu.

Hongalta Jerry Voutilainen ja Darren Smith ovat todennäköisesti vielä sivussa lauantain ottelusta.

SJK saa tähän peliin takaisin keskikenttäpelaaja Pyry Hannolan, joka ei saanut pelata HJK:ta vastaan lainasopimuksensa vuoksi. Hannolan tilalla nähtiin SJK Akatemiasta mukaan nostettu Nooa Laine, joka teki samalla Veikkausliigadebyytin. Loukkaantuneena on edelleen sivussa maalivahti Walter Viitala ja Daniel Håkans, joka loukkasi itseään AC Oulu-ottelussa. Alkukauden missanneet Tero Mäntylä ja Mehmet Hetemaj ovat jo joukkueen mukana harjoituksissa, mutta vielä pelikuntoa hakemassa.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Monola Risto
AET 2 Karstila Juhani
4.ET Järvinen Jari

FC Honka - SJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 29.5. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, SJK:n verkkosivut