AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-5-2

10

(0-0)

FC Honka
3-5-2
vko.20 // 21.5.2021

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti saa lauantaina vieraakseen FC Hongan ja molemmat joukkueet lähtevät tappio alla metsästämään tiukasti voittoa.

FC Lahti on kolmessa pelaamassaan liigaottelussa kohdannut kaikki viime kauden mitalistit. Maanantaina Lahti kohtasi vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin. Ilir Zenelin miehistö joutui vetäytymään heti ottelun alussa syvälle omalle alueelleen, eikä lahtelaismiehistö juurikaan kyennyt luomaan paikkoja. Lahden puolustus kesti noin 70 minuuttia, kunnes Klubi rankaisi kahdesti. Tappio tiputti lahtelaiset sarjataulukossa jo kymmenenneksi.

Lauantain otteluun Lahti lähtee parantamaan omaa peliään sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kaipaa joukkueeltaan tarkkuutta ja lisää rohkeutta.

– Tavoitteenamme on tietenkin kolme pistettä. Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi pisteitä. Lähdemme kaatamaan Honkaa omalla pelillämme. Meidän pitää pystyä reagoimaan olosuhteisiin. Ottelu tulee olemaan tilanteenvaihtopeli. Haluan, että olemme rohkeampia pallollisessa pelaamisessamme ja tarkempia puolustuksessa, Zeneli alleviivasi teesinsä.

FC Honka eteni Suomen Cupissa aina välieriin saakka, mutta Veikkausliigakauden alku on ollut joukkueella haastava.

Neljästä ensimmäisestä ottelusta kasassa on yhden voiton ja kolmen tappion myötä vain kolme pistettä, joka oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Hongan voitto tuli KTP:n vieraana, HJK, IFK Mariehamn ja viimeisimpänä FC Inter ovat pystyneet keltamustat voittamaan.

– Tuloksiin ei voi olla tyytyväinen. Peliesitykset ovat heitelleet pelien sisällä, mikä on osaltaan johtanut huonoihin tuloksiin. Parannettavat asiat ovat olleet jonkin verran vastustajasta ja ottelusta riippuvaisia.

- Meidän on oleellista kehittyä pelin jokaisella osa-alueella, keskuspuolustaja Konsta Rasimus kommentoi Hongan alkukautta.

Lauantaina vastaan asettuvan FC Lahden joukkueesta löytyy talvella Kuhnureihin siirtyneen Javi Hervasin lisäksi muitakin Hongasta tuttuja nimiä. Arlind Sejdiu siirtyi seuraan kesken viime kauden, ja Macoumba Kandji Hervasin tapaan täksi kaudeksi.

– Lahdessa on useampikin tuttu viimeiseltä muutamalta kaudelta, mikä tekee ottelusta kiinnostavan pelata. Luulen, että aktiivisuus ja jatkuva liike tulevat olemaan suuressa roolissa lopputuloksen kannalta, Rasimus toteaa.

FC Lahdelta kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pelikieltoinen Altin Zeqiri, Pyry Lampinen, Lassi Forss ja Mikko Viitikko.

Hongalta poissa ottelusta ovat ainakin Jerry Voutilainen, pelikieltoa kärsivä Edmund Arko-Mensah, sekä todennäköisesti myös Darren Smith. Viime ottelun sivuun jättänyt Tapio Heikkilä sen sijaan on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Olkku Tapani
AET 2 Millner Max
4.ET Vuorinen Juuso

FC Lahti-FC Honka Lahden stadionilla lauantaina 22.5. kello 17.00

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut