AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2
#18 J. Blanco #16 Miettunen #32 Vertainen

32

(1-1)

Yleisöä 50

KuPS
3-4-3
#19 Boateng #13 Udo
vko.20 // 21.5.2021

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen kauden toinen kotiottelu pelataan lauantaina Ratinassa. Vastaan asettuu nimivahva KuPS.

Ilves piti Kuopion Palloseuraa tiukassa otteessa vuosina 2015-2018. Lähes taianomainen 13 ottelun voittoputki kuitenkin katkesi kesäkuussa 2018, ja sen jälkeen keltavihreillä onkin ollut vaikeampaa. Viimeisin kohtaaminen nähtiin helmikuussa Pirkkahallilla. 0–2-päättyneessä Suomen cupin ottelussa kaksi Ilves-kasvattia Diogo Tomás ja Santeri Haarala onnistuivat maalinteossa, mutta uuden joukkueensa KuPSin eduksi.

Kuopioon on viime vuosina siirtynyt useampikin pelaaja Tampereelta, tällä kaudella omista kissapedon kasvateista juuri Tomás ja Haarala.

– Se on mielestäni hienoa, että Ilves-kasvatteja alkaa löytyä eri paikkakunnilta. Kymmenen vuotta takaperin ei paljoa ollut Ilves-taustaisia pelaajia liigassa tai alempanakaan. Se kertoo siitä, että pelaajapolkumme on muuttunut laadukkaammaksi, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

– Pelaajaliikenteeseen vaikuttaa moni asia, esimerkiksi pelipaikat. On hienoa nähdä, kun myöhemmälläkin iällä otetaan kehitysaskeleita. Esimerkiksi Diogo (Tomás) haki välillä vauhtia Ykkösen Hakasta, palasi Ilvekseen ja on nyt jatkanut matkaa. On ymmärrettävää, että jos onnistuu meillä hyvin, niin kiinnostus herää myös muualla.

Ilveksen ja KuPSin kohtaamiset ovat olleet mielenkiintoisia viime vuosina senkin takia, että molemmat seurat ovat usein taistelleet samoista eurocup- ja mitalisijoituksista.

– En sanoisi, että nämä olisivat mitenkään erityisen kuumaverisiä kohtaamisia. Tunteet kuuluvat jalkapalloon ja hyvä niin. KuPS on laadukas joukkue valmiina kaksinkamppailuihin. Viime kesänä Ratinassa ei tullut maaleja, mutta kyllä heillä tulivoimaa riittää. Tarkkana saamme olla joka osa-alueella, Wiss ennakoi.

Kuopion Palloseura on päässyt valmistautumaan Ilves-otteluun hyvin. Alla on ehjä harjoitusviikko levätyn viikonlopun jälkeen. Joukkue sai kolmen ottelun härkäviikon jälkeen ansaitun viikonloppulevon, mutta maanantaina työnteko jatkui.

- Koen ennen kaikkea, että joukkue sai kaipaamansa henkisen lepotauon. Edellinen viikko oli uskomaton, Suomen Cupin voitto ja täydet pisteet kahdesta Veikkausliigan ottelusta. Se on nyt kuitenkin historiaa ja tämän viikon olemme keskittyneet täysin Ilves-peliin. Se on varmaa, että edessä ei ole helppo ottelu, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari kertoo.

Valakarin mukaan Ilves on KuPS:lle jälleen erilainen haaste, johon joukkue on valmistautunut huolellisesti.

- Meidän tulee valmistautua erilaisiin pelitapoihin, sillä Ilves voi puolustaa matalalta ja iskeä vastahyökkäyksistä, jonka lisäksi he pystyvät myös korkeaan aktiiviseen prässiin. Joukkueessa on hyviä futaajia ja jos annamme heille liikaa tilaa, he pystyvät kyllä hallitsemaan palloa.

- Meidän pitää pystyä pelaamaan omilla vahvuuksillamme; olla hyvä kollektiivi, puolustaa tiiviisti ja käyttää pallollisena tilat Ilveksen muodossa. Ja totta kai haluan nähdä jokaisessa pelissämme pelaajiltamme isoa KuPS-sydäntä, Valakari arvioi.

Tällä hetkellä tupsukorvien riveistä puuttuu ainoastaan pitkäaikaisloukkaantunut Tuomas Ollila. Lauantain yleisömäärä on AVI:n toimesta rajoitettu 50 katsojaan, joten seuran järjestämän äänestyksen perusteella katsomoon tullaan ottamaan 50 Ilves-junioria.

– Pelaajatilanteemme on oikein hyvä. Se vähän harmittaa, että juuri kun päästiin kunnolla nurmelle treenaamaan, niin sateet iskivät. Ratinan nurmelle pitää antaa rauhaa pelejä varten. Fiilis on kuitenkin hyvä ja haluamme kolme pistettä kotona. Meitä on toivottavasti kannustamassa iloinen juniorijoukko, Wiss sanoo.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Al-Emara Mohammad

Ilves-KuPS Ratinan stadionilla lauantaina 22.5. kello 19.00

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut