AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-3
#44 Tukiainen

11

(1-0)

Yleisöä 5

Ilves
3-5-2
#16 Miettunen
vko.19 // 14.5.2021

Ennakko: HIFK - Ilves

Ennakko: HIFK - Ilves

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK:n taival Veikkausliigassa jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu Bolt Arenalle Tampereen Ilves.

HIFK:lla on alla kaksi tappiotonta ottelua, sillä se voitti ensin kotonaan FC Hakan lukemin 2-0 ja viime viikon perjantaina joukkue haki vieraspisteen SJK:ta vastaan 1-1-tasatuloksella. Ilvekselle viikonlopun ottelu on jo viikon toinen, kun se hävisi tiistaina HJK:lle lukemin 0-3.

Viime kaudella HIFK ei onnistunut voittamaan Ilvestä kummassakaan keskinäisessä kohtaamisessa. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Ratinan Stadionilla elokuun alussa. Silloin loppulukemat olivat 2-2 ja HIFK:lta maalintekijöinä kyseisessä ottelussa kunnostautuivat Sakari Mattila ja Luís Henrique. Kauden lopussa joukkueet kohtasivat Bolt Arenalla ja silloin HIFK johti Sakari Tukiaisen maalilla aina 75. minuutille asti, kunnes Ala-Myllymäki rankaisi Tähtirintoja kahdella maalillaan. HIFK-luotsi Joaquin Gómez tietää Ilveksen vaarallisuuden myös tällä kaudella ja haluaa painottaa lauantaina joukkueelleen alkukaudesta tuttuja asioita.

– Ilves on aina vaikea vastustaja. Arvostan päävalmentaja Jarkko Wissiä, sillä hän saa aina rosteristaan parhaan tuloksen irti vuodesta toiseen. Meidän on joukkueena oltava energisempiä ja hallittava ottelua, sillä näillä keinoilla heille saadaan ottelu mahdollisimman vaikeaksi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on niin ikään seurannut uuden virkaveljensä edesottamuksia tarkalla silmällä.

– HIFK on muuttunut aika paljon, eli ei kannata liikaa miettiä aiempien kausien tuloksia. Pelaajisto on elänyt ja valmennukseen on tullut muutoksia. Mielestäni nyt heidän kahdessa ensimmäisessä pelissä joukkue on pelannut hyvin ja erittäin organisoidusti. Neljän pisteen saaminen ei ole yllätys. Gómezin työn jälki näkyy, Wiss kertoo.

– He ovat myös vaihdelleet pelitapaa, joten on vaikea sanoa, että mitä sieltä on tulossa vastaan. Ainakin siellä on nälkäisiä ja nopeasti yhteisen sävelen löytäneitä pelaajia, kurinalainen nippu.

Gómezilla on selkeät teesit sen suhteen missä HIFK:n fokus lauantain kamppailussa on.

– Lauantaina keskitytään samoihin asioihin, joihin ollaan keskitytty koko alkukausi. Intensiivisyys, keskittyminen pelin sisällä ja kakkospallot ovat lauantaina tärkeitä. Meidän on löydettävä keinot Ilveksen taktiikkaa vastaan ja sitä kautta kontrolloida ottelua. Me ollaan 11 pelaajalla voitettu tähän mennessä kaikki ottelut. Meidän tulee pysyä poissa hankaluuksista ja oltava kurinalaisia.

HIFK:lla Jukka Halme ja Mosawer Ahadi vapautuvat Ilvestä vastaan pelikielloistaan ja ovat täten valmennusjohdon käytettävissä. Moshtagh "Mosa" Yaghoubi on lauantaina poissa kokoonpanosta SJK:ta vastaan saadun punaisen kortin vuoksi.

Ilves on lähtenyt kahteen ensimmäiseen otteluun täysin identtisellä avauskokoonpanolla. Sama tuskin toteutuu nyt, vaikka ainoastaan Tuomas Ollila on varma poissaolija.

– Olimme pettyneitä HJK-peliin, mutta hyväksyimme olleemme huonompia sillä kertaa. Yhdessä olemme sitä mieltä, että nyt on nopeasti hyvä päästä uuteen koitokseen parantamaan.

– Parilla pelaajalla on ollut koronaan liittymätöntä kuumeilua. Pitää muokata ryhmää ja saada tuoretta jalkaa kehiin. Joka tapauksessa rinki on laaja. Toivottavasti sieltä nousee esiin vahvoja otteita, joilla ansaitsee avauksen paikan, Wiss tsemppaa.

HIFK - Ilves Bolt Arenalla lauantaina 15.5. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut