AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-5-2

12

(0-0)

FC Inter
3-4-3
vko.19 // 13.5.2021

Ennakko: ​FC Honka - FC Inter

Ennakko: ​FC Honka - FC Inter

Honka otti edellisottelussaan kauden avausvoittonsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kumpikin joukkue tulee otteluun voitto takataskussaan. Inter voitti viime viikonlopun kierroksella FC Hakan täpärästi lisäajan voittomaalilla. Honka puolestaan avasi voittotilinsä KTP:n kustannuksella Kotkassa lukemin 1-3. Ennen tuota voittoa Honka oli hävinnyt sarjan kahdella ensimmäisellä kierroksella HJK:lle ja IFK Mariehamnille.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan tappiot kärsinyt Honka käänsi siis kurssinsa viime viikolla Kotkassa. Demba Savage ja Lucas Kaufmann veivät keltamustat maaleillaan tauolle kahden maalin johdossa. KTP tuli toisella jaksolla maalin päähän, mutta Savage iski illan toisellaan loppulukemiksi Hongan 3-1 -voiton. Hyökkääjä nousi samalla Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

– Olen onnellinen ja ylpeä edellisestä pelistä KTP:ta vastaan, varsinkin kun olimme hävinneet kaksi ensimmäistä ottelua. Asenne ja reaktio olivat erittäin hyviä, kahden maalin mies kommentoi.

Pysyäkseen kärkijoukkueiden alkutahdissa Hongan tulisi välttää tappio Interiä vastaan. Vierasjoukkueen asetelmat ovat pisteiden valossa hieman paineettomammat, sillä kolme ottelua ovat tuoneet kuusi sarjapistettä. Inter on voittanut molemmat kotiottelunsa, mutta tähän mennessä ainoassa vierasottelussaan turkulaiset kärsivät tappion FC Lahdelle.

Päävalmentaja José Riveiro haluaa, että Inter saa avattua perjantaina Espoossa pistetilinsä myös vieraspelien osalta.

– On sanomattakin selvää, että kaikille joukkueille olisi tärkeää, että pisteitä pystyisi napsimaan heti ensikierroksilla. Perjantaina näemme asetelman, missä toinen joukkueista yrittää avata voittotilinsä kotipelien suhteen ja toinen puolestaan vieraspelien suhteen, Riveiro pyöritteli.

Espanjalaisvalmentajan mukaan Espoo kuuluu kategoriaan "hankalat vieraspelit".

– Se on todella vaikea paikka. Kahden viime kauden aikana olemme saaneet sieltä liigapeleistä mukaamme vain yhden sarjapisteen kahdesta ottelusta. Olemme nyt erittäin motivoituneita parantamaan tuota tilastoa.

Yhtä lailla Honka-leirissä tiedostetaan vierailulle saapuvan Interin asettamat haasteet.

– Interillä on hyvä joukkue ja valmentaja. Odotamme siis vaikeaa ottelua. Meille tärkeimpiä asioita on työskennellä kovasti joukkueena ja säilyttää keskittyminen pelisuunnitelmaan koko 90 minuuttia, Savage sanoo perjantain vastustajasta.

Hongan ainoa varma poissaolo perjantain ottelusta on Jerry Voutilainen. Darren Smithin ja Tapio Heikkilän pelikunto on vielä epävarmaa.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Kuukasjärvi Arttu
4.ET Enkvist Daniel

FC Honka - FC Inter Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 14.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut