AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

03

(0-3)

HJK
4-4-2
vko.19 // 10.5.2021

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Ilves aloittaa Veikkausliiga-kauden kotiottelunsa tiistaina. Rajoitustoimien takia Ratinan stadionille ei vielä saa ottaa yleisöä, joten ottelua kannattaa seurata Ruudun välityksellä.

Vastustaja on kovin mahdollinen, sillä hallitseva Suomen mestari HJK testaa tamperelaisten valmiuden.

Liigakauden avauksessa tamperelaiset hakivat täydet kolme pistettä AC Oulun kustannuksella. Vastikään 19-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Eetu Mömmö puski alussa kaksi komeaa maalia, eikä oululaisilla ollut saumoja nousta mukaan peliin.

Tampereen Kaupin harjoituskentälle on saatu kasaan leveä innokas rinki, joka mahdollistaa Ilvekselle monipuolisen harjoittelun ja koko kentän pelin.

– Alustan vaihtuminen on yksi asia, joka lisää pelaajien rasitusta. Meillä on kuitenkin tuoreita jalkoja ja onneksi pääsemme maanantaina treenaamaan Ratinaan, joten saamme tatsia luonnonnurmeen. Pääsemme taas pikkuhiljaa tutuiksi kotikenttäämme, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa seuransa verkkosivuilla.

– Tulevan ottelun haaste on kova, onhan HJK selkeä suosikki. Meillä on kuitenkin hyvä flow päällä, ja olemme valmiit kohtamaan kenet vain, Wiss luo henkeä.

HJK aloitti liigakauden maalirikkaasti, mutta Honka-voiton jälkeiset kaksi KuPS-peliä eivät tarjoilleet maalin maalia. Cup-finaali ratkottiin niin ikään maalittoman jatko-ottelun jälkeen rangaistuspilkulta, josta kuopiolaiset siirtyivät pokaalin nostoon ja voitonjuhliin.

– Aina välillä on hyvä, että pelit tulevat nopeaan tahtiin. Uskon tässä tapauksessa tilanteen olevan juuri näin, ja meidän pitää alusta alkaen näyttää, että palaamme entistä nälkäisempinä Veikkausliigan pariin, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela HJK:n sivuilla.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Komppa Paavo
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Nieminen Juho

Ilves - HJK Ratinan stadionilla tiistaina 11.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa