AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

11

(0-0)

Yleisöä 20

HIFK
5-4-2
vko.18 // 6.5.2021

Ennakko: SJK-HIFK

Ennakko: SJK-HIFK

SJK saa HIFK:n vieraakseen. (Kuva: SJK)

Perjantain ottelu on molemmille joukkueille kauden toinen Veikkausliigassa, ja joukkueet lähtevät siihen hieman eri tilanteesta. Helsingin IFK:lla on takanaan maukas avausvoitto FC Hakasta 2-0 tuloksella, kun SJK joutui tyytymään pettymykseltä maistuneeseen 1-1 tasapeliin KTP:n kanssa.

HIFK:n riveissä on paljon entisiä SJK-pelaajia, ja vielä viime kaudella Jani Honkavaraan kakkosmiehenä valmennuksessa toiminut Joaquin Gomez, on nyt HIFK:n päävalmentajana. Honkavaarallakin on oma pitkä HIFK-historiansa, joten mielenkiintoa otteluun riittää taatusti molemmissa leireissä.

– Varmasti vauhdikas peli tulee. HIFK on hyvin aggressiivinen joukkue, joka haluaa prässätä ylhäältä ja hallita palloa. Mutta samalla pelaa kuitenkin aika suoraviivaisesti, joten sillä tavalla varmasti ihan erilainen peli tulossa, kuin oli KTP vastaan maanantaina. Siinä mielessä ihan mukavakin meille, että tulee tälläinen joukkue vastaan, pohtii Honkavaara tulevaa ottelua.

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez tuli siis täksi kaudeksi seuraan juurikin SJK:sta ja hän vapautuu perjantain otteluun yhden ottelun toimitsijakiellostaan. Gómez kohtaa siis vanhan kollegan Honkavaaran heti ensimmäisessä ottelussaan päävalmentajana. Se tuo taatusti lisää tunnetta perjantain otteluun.

– Tämä ottelu on minulle erityinen, sillä tulen näkemään paljon vanhoja ystäviäni. Seinäjoella on erityinen paikka sydämessä, nautin ajastani siellä, Gómez kertoo.

Gómez toi Seinäjoelta mukanaan liudan pelaajia: Matej Hradecky, Keaton Isaksson, Jeremiah Streng ja Aatu Kujanpää. Heillä on varmasti kova näytönhalu vanhaa työnantajaansa vastaan. Päävalmentajalla on otteluun lähdettäessä selvät sävelet siitä, miten SJK:ta vastaan pitää pelata:

– Intensiteetti ja aggressiivisuus tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa huomenna, sillä molemmat joukkueet haluavat hallita palloa. Teemme joukkueena kaikkemme, jotta ottelu on heille mahdollisimman vaikea. Meidän pitää saada pallonriistoja, pitää palloa ja luoda sitä myötä mahdollisimman paljon hyökkäyksiä.

– SJK:lla on yksi sarjan suurimmista budjeteista. Heillä on paljon laatua ja hyviä yksilöitä. Meidän pitää pitää heidät pois maalipaikoilta. Pallonhallinta on isossa roolissa, sillä ilman palloa he eivät saa vahinkoa aikaan, Gómez toteaa.

SJK tulee todennäköisesti tekemään joitain muutoksia maanantain otteluun verrattuna, kenties jo ihan kuormitussyistä, kun pelataan viikon toista ottelua. Lisäksi loukkaantumisista aiemmin toipuneilla pelaajilla on nyt taas viikko lisää harjoittelua takanaan joukkueen kanssa, ja siten pelikunto parempi. Ainakin Joonas Lepistö on ollut mukana harjoituksissa ja viime ottelussa vaihdosta sisään tullut Niko Markkula, on jälleen täydessä iskussa.

SJK:lta on loukkaantumisen vuoksi sivussa kaudella 2019 HIFK:ssa pelannut Tero Mäntylä, kapteeni Mehmet Hetemaj ja maalivahti Walter Viitala, jolla hänelläkin on IFK-taustaa.

– Pelaajatilanne on sama ja kaikki ei mahdu mukaan kokoonpanoon. Sivussa on samat kolme pelaajaa loukkaantumisten vuoksi. Lepistö saattaa olla nyt mukana. Ihan samalla avauksella ei olla lähdössä. Hetemaj ja Mäntylä aloittavat myös jo pallollista treeniä, joten hekin tekevät paluuta.Viitalalla menee vielä vähän pidempään, kertoo Honkavaara pelaajaryhmästä.

HIFK:lta Hannu Patronen vapautuu SJK:ta vastaan pelikiellostaan ja on joukkueensa käytettävissä perjantaina. Jukka Halme ja Mosawer Ahadi ovat vielä perjantaina poissa kokoonpanosta pelikiellon takia.

SJK - HIFK OmaSp Stadionilla perjantaina 7.5. kello 18.30.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Siltala Jarkko
AET 2 Turunen Jonas
4.ET Saarela Juuso

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut