AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

02

(0-1)

IFK Mariehamn
5-2-3
vko.17 // 2.5.2021

Ennakko FC Honka - IFK Mariehamn

Ennakko FC Honka - IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka avaa Veikkausliigakauden 2021 myös kotiotteluiden osalta maanantaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu IFK Mariehamn.

Honka avasi kautensa vieraissa HJK:ta vastaan. Ottelu oli tasainen, mutta lopulta helsinkiläiset olivat parempia lukemin 4-2. Keltamustien maaleista vastasivat kärkikaksikkona pelanneet Darren Smith, sekä Jean Marie Dongou.

– Avauksesta jäi mieleen hyviä asioita enimmäkseen pallollisesta pelistä. Saimme pidettyä palloa ja pääsimme maalintekopaikoille riittävästi. Kehitettävää on puolustuspelissä, jotta saamme pidettyä oman päämme puhtaana. On vaikeaa voittaa pelejä, jos päästämme neljä maalia, toteaa Hongan Niklas Pyyhtiä.

Kauden avausottelussa Hongan pelaajista Veikkausliigadebyyttinsä tekivät viime kaudella Ykkösessä pelanneen Smithin lisäksi vaihdosta kentälle tulleet Matias Rale ja Otso Koskinen.

IFK Mariehamnille maanantain ottelu on Veikkausliigakauden ensimmäinen. Suomen Cupissa se oli samassa lohkossa Hongan kanssa. Ahvenanmaalaiset jäivät lohkon viimeiselle sijalle. Joukkue kärsi tappiot Hakalle (0-3) ja FC Interille (0-2). Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat lohkon päätöspelissä Maarianhaminassa. Kotijoukkue meni kahdesti johtoon, ja Honka tuli kahdesti tasoihin. Näin loppulukemiksi kirjattiin 2-2.

IFK Mariehamn ei odota helppoa ottelua kauden avauksesta.

- Kohtaamme minusta hyvän joukkueen. Honka on ehkä hiukan suoraviivaisempi kuin aiemmin ja joukkue, joka etenee ylöspäin nopeammin, on räjähtävämpi ja dynaamisempi, IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski arvioi.

- Pidän kuitenkin pelaamisesta sellaisia joukkueita vastaan, jotka pitävät vauhtia yllä. Ellei näin ole, niin meidän on vastattava vauhdista itse. On helpompaa, kun molemmat lähtevät samasta lähtökohdasta.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Maarianhaminassa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja Tapiolassa Honka oli Konsta Rasimuksen maalin verran parempi voittaen 1-0.

– Otteluun valmistautuminen on sujunut meiltä hyvin. Olemme pystyneet parantamaan puolustamista ja katsoneet, miten voimme pallollisesti vahingoittaa vastustajaa. Pelistä tulee varmasti tasainen, vastassa on hyvä joukkue. Kunhan pelaamme omaa peliämme ja saamme ehjän ottelun niin hyvä tulee, Pyyhtiä summaa.

Hongan ainoa varma poissaolija maanantain ottelusta on Jerry Voutilainen.

IFK:lle kertyi loukkaantumishuolia pahaan aikaan juuri kauden alle. Aapo Mäenpää ja Eero Tamminen ovat sairaslistalla ja mukaan liittyivät vielä Riku Sjöroos ja Vahid Hambo.

FC Honka - IFK Mariehamn Tapiolan urheilupuistossa maanantaina 3.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Alustavat kokoonpanot Veikkauksen sivuilla

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Ålandstidningen