AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
5-3-2
#32 Ramadingaye

12

(1-2)

Yleisöä 1055

FC Lahti
3-4-3
#17 Sejdiu #7 Zeqiri
vko.38 // 21.9.2021

Ennakko: KTP-FC Lahti

Ennakko: KTP-FC Lahti

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP isännöi keskiviikkona FC Lahtea. Ottelussa on isot panokset molemmille joukkueilla.

Sarjassa viimeisenä oleva KTP on voittanut tällä kaudella vasta yhden ottelun. Kotkalaiset ovat hävinneet seitsemän edellistä otteluaan. Edellisellä kierroksella KTP kohtasi kotonaan Kuopion Palloseuran. KuPS meni johtoon ottelun alussa, mutta KTP onnistui tasoittamaan Rico Finnäsin osumalla. KuPS iski voittomaalin aiheuttaen kotkalaisille jälleen tappion.

KTP on vaihtanut tällä kaudella valmentajaa jo kahdesti. Nyt kotkalaisten vetovastuu on Teemu Kankkusella. KTP:n asema sarjan hännillä on siis tukala, mutta vielähän on jaossa jopa 21 pistettä ja ero Hakaan seitsemän. Tosin Hakalla on ottelu vähemmän pelattuna.

KTP:n viime ottelussa KuPSia vastaan näkyi muutoksia; peli oli rohkeampaa eikä niin usein haettu vauhtia omalta maalilta. Viime pelissä KTP:n puolustuslinjassa aloittivat Matias Paavola, Michael Ogungbaro ja Muhamadou Sissoko sekä laidoilla Rico Finnäs ja Matias Lindfors. Viisikko onnistui tehtävässään melko hyvin.

Kankkunen lähtee keskiviikon peliin luottavaisin mielin.

– Kaikki pelaajat ovat käytettävissä ja kaikilla on varmasti halua tasonnostoon. Tavoitteena on pelata yhtenäisesti, kurinalaisesti puolustaen mutta samalla mennä suoraviivaisesti eteenpäin kohti Lahden maalia, Kankkunen toteaa KTP:n sivuilla.

FC Lahti on ollut pienessä suvantovaiheessa viimeiset ottelut. Lahdella on takanaan kuusi voitotonta ottelua. Viime lauantaina Lahti sai pidettyä oman päänsä puhtaana AC Oulua vastaan, mutta hyökkäyspäässä joukkue ei kyennyt iskemään tarvittavaa osumaa paineesta huolimatta. Sitä lahtelaiset lähtevät Kotkaan korjaamaan.

Kotkaan Lahti matkaa hakemaan voittoa. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pienen kolhun saanut Javi Hervás, Henri Eninful, Pyry Lampinen ja Viljami Isotalo. Lisäksi Teemu Penninkangas kärsii pelikieltoa korttitilin täyttymisen vuoksi. Vaikka poissaolijoiden lista on jälleen kasvanut, saa päävalmentaja Ilir Zeneli silti kilpailukykyisen nipun mukaansa Kotkaan. Zeneli tiedostaa, että vastustaja on saanut lisävirtaa valmentajanvaihdoksesta.

– Lähdemme parantamaan edellisestä ottelusta. Saimme pidettyä oman maalimme puhtaana ja puolustuspeli oli hyvää. Nyt meidän pitää saada maalipaikoista laitettua pallo sisään. Kotka on uudistunut ja heillä on hyvä draivi. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen. Meidän pääpainomme on silti oma tekemisemme, Zeneli alleviivaa lahtelaisten sivuilla.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Hänninen Niko

KTP - FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n ja FC Lahden verkkosivut