AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 1940

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.38 // 21.9.2021

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Ilves marssii kolmen voiton putkessa, kun Veikkausliigan runkosarjan loppu häämöttää. Viimeisen peliviikon keskiviikkona vastaan asettuu IFK Mariehamn, joka on myöskin saanut jutun juonesta kiinni.

Ilves on ollut useana vuonna kivi IFK Mariehamnin kengässä. Viime Veikkausliiga-kaudella molemmat kohtaamiset päättyivät tamperelaisten juhliin. Muistissa on myös Suomen Cupin finaali kesäkuussa 2019, kun kissapeto haki 2–0-vierasvoiton ja pokaalin kotiin saarelaisten nenän edestä.

Tämän kauden ensimmäinen liigakohtaaminen kolmisen viikkoa sitten oli kuitenkin saarelaisten heiniä. Maarianhaminassa tulostaululle merkattiin loppulukemat 1–0. Ghanalainen keskikenttäpelaaja Mohammed Abubakari puski Niilo Mäenpään keskityksen sisään.

Kuten maarianhaminalaiset, myös tamperelaiset ovat piristyneet syksyn viiletessä. Alla on kolme voittoa samoin 1–0-lukemin. Jalkoihin jäivät FC Lahti, HIFK ja viimeisimpänä FC Haka, kun Pirkanmaan derbyssä Tabi Manga taisteli ainokaisen maaliin erikoistilanteesta. Rasmus Leislahti on pitänyt jo seitsemän nollapeliä kuluvalla kaudella.

- Toki voitimme heidät kotona 1-0 ei kovinkaan kauaa sitten. Sen jälkeen Ilves ei ole hävinnyt, joten meillä on kova ottelu edessä. Kova siitä varmasti tulee tosin molemmille, he haluavat kuuden parhaan joukkoon ja me taistelemme edelleen peräpäässä, IFK-kapteeni Robin Buwalda muistuttaa.

- Odotan että kentällä nähdään paljon energiaa ja taistelua, kumpikin joukkue haluaa päästä nopeisiin hyökkäyksiin ja hallita peliä. Kumpi siinä sitten onnistuu, sen näemme.

Ilves on sarjataulukossa sijalla seitsemän. Kasassa on 29 pistettä. Ylempänä on tasapisteissä ja paremmalla maalierolla FC Lahti sekä HIFK. Kissapedolla on siis kaikki edellytykset vielä kammeta mukaan ylempään loppusarjaan, kun kaksi kierrosta on runkosarjaa jäljellä.

Päävalmentaja Toni Kallio on tyytyväinen, että työ hänen päävalmentajakaudellaan on alkanut kantaa hedelmää. Vajaa kuukausi sitten tuli vielä takkiin maarianhaminalaisilta, mutta sittemmin on irronnut vain voittoja. Henkseleitä ei kuitenkaan auta paukutella.

– Ensimmäisessä kohtaamisessa vielä haettiin omaa juttua. Maarianhaminan reissun jälkeen onkin tullut hyvin pisteitä. Meillä on luotto omaan tekemiseen ja lähtökohdat ovat vähän erilaiset tällä kertaa, Kallio pohtii Ilveksen verkkosivuilla.

– Pieniä pelillisiä asioita on viritetty. Työteliäitä olimme aiemminkin, mutta puolustaminen on kurinalaisempaa ja hyökkäykseen etsitään koko ajan uusia ideoita, että olisimme vaarallisempia. Sama on jatkunut viikon harjoituksissa. Toivottavasti työ näkyy myös pelikentällä.

IFK Mariehamnilla ei ole varsinaisesti poissaoloja lukuun ottamatta kolmosmaalivahti Onni Sillanpäätä. Pientä kolhua ryhmässä kuitenkin on ja toisaalta hyvin sujuneet viime ottelut eivät anna suurta aihetta tehdä muutoksia, joten muun muassa paluuta loukkaantumisen jälkeen sinänsä vahvasti tekevä Denis Balanyuk tuskin on kokoonpanossa mukana keskiviikkona, vaan päävalmentaja Daniel Norrmén luottaa tulosta tehneeseen kokoonpanoon.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Komppa Paavo
4.ET: Laaksonen Jani

Ilves - IFK Mariehamn Ratinan stadionilla keskiviikkona 22.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, IFK TV