AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2
#77 Yartey #18 Saarinen #19 Tainio #6 Bushue

40

(2-0)

Yleisöä 1350

SJK
3-5-2
vko.38 // 21.9.2021

Ennakko: FC Haka-SJK

Ennakko: FC Haka-SJK

Kuva: SJK

Veikkausliigan kolmatta sijaa hallussaan pitävä SJK matkustaa keskiviikoksi Valkeakoskelle ottamaan mittaa FC Hakasta, joka puolestaan taistelee sijoituksista karsintaviivan tuntumassa.

Valkopaitojen pelit eivät tuonkaan jälkeen ole sujuneet mallikkaasti, sillä niin IFK Mariehamn, kuin Ilveskin hakivat täydet pisteet Tehtiksellä, niukoilla yhden maalin voitoilla.

– Totta kai kaikki tajuaa, että pisteitä on alettava saamaan hinnalla millä hyvänsä. Huomenna SJK, hyvässä vireessä ja kova joukkue vastassa, niin yritetään laittaa kaikki peliin, Tainio sanoo Hakan sivuilla.

Tainio antoi joukkueelleen positiivista palautetta Ilves-ottelun taisteluhengestä ja haluaakin nähdä samaa myös keskiviikkona. Sen sijaan tehottomuuden mies näkee isoimpana parannuskohteena.

– Ylöspäin pelaamisessa me emme tällä hetkellä olla vaarallisen näköisiä ja siihen meidän pitää panostaa. Se on vähän liian hidasta ja ennalta arvattavaa. Siinä ehdottomasti pitää petrata.

Otteluita tulee nyt kovaa tahtia, joten Tainio muistuttaa, että pelaajia on syytä kierrättää, jottei tule liikaa rasitusta samoille pelaajille. Haka pelasi lauantaina ja SJK-ottelun jälkeen on AC Oulu jo sunnuntaina vieraissa, sekä sitä seuraa rästiottelu HIFK:a vastaan jo taas seuraavana torstaina. Hyvä uutinen on se, että ainoastaan Andrija Bosnjak on loukkaantuneena, joten mahdollisuuksia rotaatioon on.

SJK:n edellinen ottelu lauantaina aina kovaa FC Interiä vastaan päättyi pelitilanteiden valossa jossain määrin oikeutettuun 2-2-pistejakoon. SJK johti ottelua aluksi, mutta FC Inter sai kammettua itsensä tasoihin. SJK:n europaikka ja mahdollisesti mitalisijat ovat täysin joukkueen omissa käsissä, ja Valkeakoskeltakin varmasti odotetaan kotiin tuomisina kolmea pistettä. Mitään ei kuitenkaan tule ilman onnistunutta peliesitystä.

- Tässä vaiheessa kautta on tärkeää, että meidän pitää olla vain rohkeita ja luottaa omaan tekemiseemme. Haka on sijoitustaan parempi joukkue, emmekä saa antaa edellisen Haka-pelin tuloksen vaikuttaa peliimme. Emme saa mitään ilmaiseksi, kommentoi päävalmentaja Jani Honkavaara SJK:n verkkosivuilla.

SJK:n luottotoppari Ville Tikkanen on pelikiellossa tässä ottelussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Haapakoski Miikka

FC Haka - SJK Tehtaan kentällä keskiviikkona 22.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan ja SJK:n verkkosivut