AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

02

(0-1)

Yleisöä 4650

HIFK
3-4-3
vko.38 // 21.9.2021

Ennakko: HJK-HIFK

Ennakko: HJK-HIFK

Kuva: Niklas Günsberg

Keskiviikon perinteisessä luokkataistelussa HJK:n ja HIFK:n välillä on lisämausteena useita herkullisia makuja. HJK:n ero kakkosena vaanivaan KuPS:aan hupeni Honka-ottelun tasapelin myötä neljään pisteeseen, HIFK:lla lautasella on paikka kuuden parhaan joukkoon.

Veikkausliigan runkosarjassa on ennen keskiviikon täyttä kierrosta pelaamatta enää kaksi täyttä kierrosta sekä yksi rästiottelu, ja sarjataulukossa on vielä monta herkullista väliä selvitettävänä. HJK on johtanut liigaa alusta asti, ja KuPS on ollut yhtä selvästi sen pahin haastaja. Kaksikko on karannut jo omille teilleen muilta, mutta seuraavista sijoista käydään vielä mielettömän kova kisa.

HIFK:n kampanja selvitä kuuden parhaan joukkoon on äärimmäisen tiukassa. FC Lahden, HIFK:n ja Ilveksen lopullisia sijoituksia saatetaan pahimmassa tapauksessa ratkoa maalierovertailun kautta. Nyt kolmikko on tasapisteissä sijoilla 5-7.

Klubin päävalmentaja Toni Koskela nostaa Kei Kamaran tulon HIFK:n sentteriksi tärkeäksi tekijäksi HIFK:n pelaamisessa.

– Kamara on poikkeuksellisen hyvä liikkumaan boksiin, hän on erittäin hyvä valmistelemaan liikkeensä ja oikeasti pystyy kiihdyttämään ja siitä vielä hyökkää kohti palloa. Niissä tilanteissa Kamara on ollut tosi vaarallinen pelaamissaan peleissä. Ihan erilainen uhka mitä HIFK:lla on aikaisemmin ollut yläkerrassaan, Koskela kehaisee HJK:n sivuilla.

Klubi, joka voi keskiviikkona ratkaista runkosarjan voiton jo ennen viimeisen kierroksen pelejä, saa viettää runkosarjan lopun kotikentällään. HIFK-ottelun jälkeen viimeisellä kierroksella HJK saa vieraakseen Interin, jonka se voitti pari viikkoa sitten Turussa 3-1.

Kysymys kovasta otteluruuhkasta Veikkausliigassa ja europeleissä saa Koskelan hymähtämään.

– Paljon pelattu tarkoittaa ,ettei harjoiteltu ole yhtään. Meidän pitääkin pystyä kaivamaan energia yleisöstä ja nauttia siitä, että on paljon isoja pelejä koko ajan pelattavana.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Atom Tanaka, Markus Halsti, Kevin Kouassivi-Benissan ja Jakob Tånnander. Lucas Lingmanin tilannetta tarkastellaan päivittäin. Daniel O'Shaughnessyn kohdalla ei puhuta vakavasta vammasta, ja paluu tarkentuu lähipäivinä. Janne Sakselan paluun tavoite on ensi sunnuntaina. Anthony Olusanyan harjoituksissa saama tälli pitää hänet poissa ottelusta.

Keskiviikon derbystä Koskela odottaa tiivistunnelmaista.

– Derbyt on aina aika intensiivisiä ja hyvä meininki katsomossa. Hieno tapahtuma ja varmasti suomalaisen jalkapallon helmiä. Se on kuitenkin derby eli ei mikään ihan tavallinen Veikkausliigan peli.

Keskiviikkoillan vierasjoukkue sen sijaan on kärsinyt kaksi peräkkäistä tappiota tiiviin kahden viikon aikana. HIFK on 12 päivässä pelannut yhteensä neljä Veikkausliigaottelua koronan aiheuttamien ottelusiirtojen vuoksi. Viime viikonloppuna IFK kärsi selkeän 0-3 tappion.

Viime ottelun poissa olleet Moshtagh Yaghoubi ja Aldayr Hernández ovat kärsineet pelikieltonsa ja ovat täten jälleen valmennusjohdon käytettävissä HJK:ta vastaan.

– Derbyt ovat aina erityisiä otteluita. Molemmilla on tällä hetkellä tiukka otteluruuhka ja muutamia loukkaantumisia. Paljon on myös pelissä, sillä HJK haluaa pitää kiinni kärkisijastaan ja meidän osalta on selvää, että jäljellä olevista peleistä on otettava pisteitä. Odotan tunteikasta ja intohimoista peliä. Toivon, että pystymme nostamaan tasoamme vielä vähän, esiintymään kilpailukykyisesti kentällä sekä tietenkin voittamaan derby, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Simani Peiman

HJK - HIFK Bolt Arenalla keskiviikkona 22.9. klo 18.30

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n ja HIFK:n verkkosivut