vko.38 // 22.9.2021

Inter jyräsi AC Oulun yli (FC Inter - AC Oulu 4-0)

Kuva: Henrik Siiskonen

FC Inter makseli keskiviikon syysillassa elokuisia kalavelkoja AC Oululle korkojen kera.

Sinimustat ottivat Veritas Stadionilla murskavoiton maalein 4-0. Tuloksella joukkue varmisti pääsynsä kuuden parhaan joukkoon tämän kauden Veikkausliigassa.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla. Taululle pommitettiin kolmen maalin johtolukemat. Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia oli tasaista peliä, mutta sitten Inter meni menojaan. Maalitalkoot aloitti Petteri Forsell, joka hyödynsi Yann-Alexandre Fillionin lahjapallon. Oulun maalivahti epäonnistui totaalisesti avauksessaan ja Forsell pääsi sijoittamaan namupaikasta verkon perukoille.

Muutaman minuutin päästä Inter tuplasi johtonsa, kun Matias Ojala osui vanhaa seuraansa vastaan. Hän pääsi puttaamaan pallon tyhjiin, kun pallo vaihtoi omistajaa Timo Furuholmilta Forsellille, joka antoi gutimaisen passin Ojalalle maalin eteen. Osuma oli Ojalalle kauden viides.

Ensimmäisen jakson viime sekunneilla myös kapteeni Furuholm pääsi maalin makuun. Aleksi Paananen antoi pienen syötön boksiin, ja Furuholm oli hyvässä peliasennossa valmiina ampumaan. Viimeistelytavaksi "Furkka" valitsi tällä kertaa: voimalla etukulmaan.

AC Oulu teki tauon jälkeen klassisen triplavaihdon, mutta se ei juurikaan pelinkuvaa muuttanut. Inter katkaisi vierasjoukkueen selkärangan tunnin kohdalla neljännellä maalillaan. Asialla oli Benjamin Källman, jonka vasuri viuhui alakulmaan väkevän nousun päätteeksi. Maali oli Källmanille jo kauden kymmenes Veikkausliigassa, mikä oikeuttaa hänet piikkipaikalle maalipörssissä.

Ottelun viimeinen puolituntinen oli kliseisesti sanottuna pelailua. Inter olisi voinut lisätä johtoaan vaikka parilla osumalla, mutta tällä kertaa yksi selvä maalipaikka puolityhjään maaliin hukattiin ja kävipä pallo kertaalleen ylärimassakin. José Riveiro käytti kaikki viisi vaihtoa. Joukkueelta nähtiin keskittynyt esitys päätösvihellykseen asti, ja sen myötä maalivahti Henrik Moisanderille taattiin kauden viides nollapeli.