AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2268

FC Honka
3-4-3
vko.38 // 25.9.2021

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

Ilves taistelee paikasta kuuden parhaan joukossa sunnuntaina, kun vieraaksi Ratinan Stadionille saapuu FC Honka.

Tilanne sarjataulukon ylemmässä keskikastissa on sangen jännittävä. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Lahti, HIFK ja Ilves ovat tasapisteissä, mutta helsinkiläisillä on etunaan vielä yksi pelaamaton rästiottelu. Ylemmälle puoliskolle ja Mestaruussarjaan yltääkseen Ilveksen on vähintäänkin parannettava maalieroaan kilpakumppaneihin verrattuna. Voitolla Hongasta kissapeto olisi varmasti kuuden sakissa, sillä SJK ja Lahti kohtaavat sunnuntaina toisensa, eivätkä molemmat osapuolet voi saada kolmea pistettä.

Päävalmentaja Toni Kallio odottaa vesi kielellä sunnuntain alkuvihellystä.

– Olemme pelanneet itsemme hyvin tähän pisteeseen, että ylempi loppusarja on omissa käsissä. Vähän kutkuttelee jo, tekisi mieli pelata vaikka tänään, Kallio kertoo lauantai-iltapäivänä.

Ilves on päässyt viime aikoina hyvään lentoon. Se on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut FC Lahti, IFK Mariehamn, HIFK ja Haka.

– Veikkausliiga on hyvin tasainen sarja. Kaikissa otteluissa molemmilla joukkueilla on aina mahdollisuutensa ja asenne ja työnteko ratkaisee paljon. Ilves on toki hyvä joukkue, kuten heidän neljän ottelun mittainen voittoputkensa osoittaa. Meidän pitää jättää sunnuntaina kaiken kentälle ja taistella loppuun saakka toisillemme ja seuran logolle, vakuuttaa Hongan Darren Smith.

Päävalmentaja Toni Kallion suojatit ovat tilkinneet oman pään tiiviiksi, ja kompastuskivenä ollut maalintekokin alkaa sujua. Sen sai huomata viime keskiviikkona myös IFK Mariehamn, kun Joona Veteli ja Tuomas Ollila laukoivat Ratinan tulostaululle 2–0-lukemat.

Huomionarvoista koko kaudelta on myös se, että Ilves ei ole pelannut yhtään tasapeliä kotonaan; kymmenestä ottelusta kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Ilves on 24 pisteellään myös tällä hetkellä koko sarjan paras kotijoukkue. Ratina on toivottavasti myös sunnuntaina erittäin vaikea paikka espoolaisten vierailla.

- Ilves pelaa kotonaan ja hakee tietenkin heille tärkeitä kolmea pistettä, joten he tulevat otteluun varmasti kovalla intensiteetillä. Saamme varmasti luotua paljon mahdollisuuksia maalintekoon ja kun pidämme keskittymisen kunnossa, iskemme muutaman maalin ja otamme kolme pistettä mukaamme Espooseen, Smith ennakoi.

KuPS-ottelun lisäajalla jaettiin peräti viisi keltaista ja yksi punainen kortti Hongan pelaajille. Demba Savage ja Jonas Levänen eivät siis ole espoolaisten käytettävissä.

– Hongalla on tosiaan pari pelikieltoa päällä, mutta heillä on kyllä hyvät korvaajat laittaa tilalle. Meiltä on Tuure Siira pelikiellossa, joka on tietysti miinus, mutta muuten on hyvä tilanne. Valmiina ollaan, Kallio sanoo.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Nieminen Juho

Ilves - FC Honka Ratinan Stadionilla sunnuntaina 26.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hongan verkkosivut