AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 2911

HIFK
3-4-3
vko.38 // 25.9.2021

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

Hurjassa vireessä oleva KuPS isännöi sunnuntaina runkosarjan viimeisessä ottelussaan paikkaa kuuden joukossa vahvasti metsästävän HIFK:n.

KuPS ei ole Veikkausliigakaudella hävinnyt otteluakaan toukokuun lopun jälkeen. Tasapisteisiin kuopiolaiset ovat päätyneet vain kolmesti kauden aikana, FC Lahtea vastaan kotona ja sarjataulukon kärkisijaa pitävän HJK:n kanssa kahdesti.

HIFK:n osalta viime ottelun tapahtumat ovat vielä tuoreessa muistissa. Edellinen Veikkausliigaottelu keskiviikkona päättyi HIFK:n 0-2 voittoon HJK:n kotiderbyssä Kei Kamaran kahdella identtisellä osumalla. Tuloksen myötä HIFK vahvisti entisestään mahdollisuuksiaan lunastaa paikkansa ylemmässä loppusarjassa ollessaan tasapisteissä FC Lahden sekä Ilveksen kanssa, kun punapaidat ovat pelanneet ottelun vähemmän kilpailijoihinsa nähden.

– Derbyvoitto antoi meille oikein mukavan energiabuustin runkosarjan kahteen viimeiseen peliin. Meillä on edessämme kova viimeinen vaihe, mutta uskon, että keskiviikon pelin tuoma itseluottamus tulee olemaan avainasia näissä otteluissa, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoi derbyvoitosta.

HIFK-ottelusta KuPS:lla on yksi merkittävä poissaolo, kun toppari Diogo Tomasin korttitili täyttyi FC Honka-ottelussa ja toppari huilaa IFK:a vastaan. Tomasin kamppailuvoima olisi ollut keltapaitojen puolustukselle hyvä lisä merimiespainissa kolossimaista hyökkääjää Kai Kamaraa vastaan.

Päävalmentaja Simo Valakarin mukaan IFK:n joukkueessa on poikkeuksellista yksilöosaamista, mutta joukkueessa tiedostetaan myös selkeät iskun paikat.

- HIFK on osoittanut vaarallisuutensa läpi kauden ja voitto HJK:sta on hyvä esimerkki siitä laadusta, mitä heidän joukkueessaan on. HIFK:lla on poikkeuksellisia yksilöitä tähän sarjaan ja heidän pelaamisessaan on paljon voittavan joukkueen elementtejä. Olemme kuitenkin tunnistaneet selkeät iskun paikat, jotka meidän pitää hyödyntää, Valakari miettii.

Gómezin mukaan valmistautumisessa sunnuntain otteluun tehdään kaikki mahdollinen, jotta kentällä on mahdollisimman hyvässä iskussa oleva HIFK-joukkue.

– Tällä hetkellä palautuminen on kaikista tärkein asia meille. Lähdemme Kuopioon päin jo tänään (lauantaina) ja käymme siellä sitten lopullisesti läpi pelisuunnitelman, jota tänään jo harjoittelimme yhdessä.

- Uskon, että meillä on tarpeeksi virtaa jaloissa, jotta pystymme sunnuntainakin keskiviikon derbyn kaltaiseen peliesitykseen, hän totesi sunnuntain ottelusta.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Dag Ayhan

KuPS-HIFK Väre Areenalla sunnuntaina 26.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut