AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 1253

SJK
3-4-3
vko.24 // 17.6.2021

Ennakko: FC Inter - SJK

Ennakko: FC Inter - SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter hamuaa takaisin voittokantaan, kun Sinimustat isännöi perjantaina Veritas Stadionilla SJK:ta.

FC Inter ja SJK kohtasivat ennen Veikkausliiga-kauden alkua Turussa pelatussa Suomen Cupin puolivälierässä ja silloin FC Inter voitti ottelun 1-0 tuloksella, jatko-ottelun toisessa erässä. 90-minuutin jälkeen peli oli 0-0. Viime kaudella SJK kävi hakemassa Veikkausliigassa FC Interiltä pisteet 0-1 tuloksella ja Seinäjoella SJK voitti 3-2 tuloksella.

Veikkausliigan alkukauden seitsemän peliä on kerryttänyt SJK:n pistepottia 11 pinnan verran. Sarjakakkosena majaileva Inter on kerännyt seitsemän pistettä enemmän, mutta on pelannut jo kahdeksan ottelua.

Inter-toppari Juuso Hämäläinen ei usko, että SJK tyytyy nykyiseen asemaansa, vaan odottaa turkulaisille hikistä iltapuhdetta Kupittaan helteessä.

– Heillä on Klubin kanssa varmaan sarjan isoin rinki. Vaihtoehtoja on paljon ja heillä on hyvä jengi. Tulokset eivät varmaan ole ihan olleet sitä, mitä he ovat halunneet, mutta viime peli päättyi voittoon, joten he tulevat varmaan nälkäisinä tänne, Hämäläinen ennakoi.

SJK pääsee otteluun voitto alla, kun pitkä voitoton putki Ilvestä vastaan saatiin alkuviikolla poikki ja katseet ovat nyt jo tiukasti Interin kohtaamisessa.

– Mielenkiintoinen ottelu tulossa totta kai. Tietenkin aina näin kun mennään otteluruuhkassa, ja pelit tulee nopeasti, niin ei aina tiedä miten kaveri valmistautuu peliin, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Olen katsonut heidän aiempia pelejään ja olen kuullut, että heillä on joitain loukkaantumisia. Mutta Inter on taatusti laadukas joukkue. Hyvä puolustus, jossa on Rick Ketting, Juuso Hämäläinen ja Antti Hoskonen, ja se on muutenkin tasaisen vahva sekä työteliäs joukkue. He pelaavat aika miesvartiointi-orientoituneesti, eli puolustaa hyvin, ja sitten hyökkää koko joukkueen voimin.

Seinäjokisten otteluita on kauden aikana leimannut vähämaalisuus. Tehtyjä maaleja SJK:lla on vain kuusi ja päästettyjä viisi. Hämäläisen mukaan vähämaalisuus ei Interin kotiotteluissa kovin usein päde, vaan iloista hyökkäyspeliä nähtäneen totuttuun tyyliin ja vastustajien pelillisiä asioita ei mietitä sen koommin.

Myös sarjataulukon muuttuvat tilanteet ovat asia, joihin pelaajisto ei aivan liikaa kiinnitä huomiota.

– Sivusilmällä joku sen joka tapauksessa näkee, mutta en sitä siinä mielessä koskaan katsele, että nyt olisi paniikki tai muuta vastaavaa, Hämäläinen sanoo.

SJK joutuu lähtemään otteluun ilman viime pelissä voittomaalin järjestelleitä Cristhian Valenciaa ja Muriloa. Kaksikko on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Sivussa ovat todennäköisesti myös edelliset ottelut loukkaantumisten vuoksi missanneet keskikenttäpelaajat Jude Arthur ja Daniel Håkans, jotka ovat kuitenkin toipumassa takaisin pelikuntoon. Samoin keväällä juuri FC Interiä vastaan pelatussa cup-ottelussa loukkaantunut Walter Viitala on jo palaamassa harjoituksiin, mutta perjantain ottelu tulee liian nopeasti. Kaikki muut pelaajat ovat valittavissa kokoonpanoon.

– Loukkaantumisista palaavien kanssa katsotaan, että mikä on tilanne. Pelikiellossa olevat ovat poissa, mutta tällaistä se on välillä. Meillä on siihen suunnitelmat, sanoo Honkavaara.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Viljanen Petri

FC Inter - SJK Veritas Stadionilla perjantaina 18.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin verkkosivut, SJK:n verkkosivut