AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
4-4-2

13

(0-0)

Yleisöä 1875

AC Oulu
4-4-2
vko.24 // 15.6.2021

AC Oulu nousi kauden avausvoittoonsa (KTP - AC Oulu 1-3)

AC Oulu nousi kauden avausvoittoonsa (KTP - AC Oulu 1-3)

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP hävisi tiistaina kotikentällä Arto Tolsa Areenalla AC Oululle vieraiden käännettyä ottelun edukseen ja otettua kauden avauspisteensä.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen ja tapahtumaköyhä. Oulu hallitsi palloa enemmän, mutta ei saanut luoduksi oikeasti vaarallisia tilanteita.

Ensimmäinen laukaus kohti maalia nähtiin 35. peliminuutilla. KTP:n Asier Arranzin vapaapotku löysi David Ramadingayen, joka pääsi laukomaan. Oulun maalivahti Juhani Pennanen torjui keskelle maalia kohdistuneen kudin kuitenkin helposti.

Vähän ennen puoliaikavihellystä Oulun hyökkääjä ampui tulisesti, mutta Anton Lepola torjui vedon nyrkkeilemällä.

Toisella jaksolla alkoi sitten tapahtua. Arranz riisti 51. minuutilla pallon keskialueella ja antoi nappisyötön eteenpäin rynnivälle Anton Eerolalle. Hän pujotteli kahdenkin oululaispuolustajan ohi ja sijoitti pallon nätisti vasempaan alanurkkaan.

Kotiyleisön, 1875 katsojaa, riemu ei kestänyt kuitenkaan kauaa. Jo kuuden minuutin päästä Oulu tasoitti, kun viime vuonna KTP:tä edustanut Ruxi iski kulman jälkitilanteesta pelin tasoihin. Ja tästä vain pari minuuttia myöhemmin vierailijat menivät johtoon, kun Jokelainen iski Aapo Heikkilän oikealta laidalta antaman loistosyötön ohi Lepolan.

Ottelun niitti tuli 10 minuuttia myöhemmin. Niklas Jokelainen riisti pallon keskialueella ja syötti Sairan vapaaksi, joka pamautti komean laakin takaylänurkkaan. Lepola ei voinut tällekään maalille mitään.

KTP teki takaa-ajajaksi jouduttuun tukun vaihtoja, mutta kunnon loppukiriä ei saatu aikaan. Paras maalintekopaikka avautui vaihdosta tulleelle Alain Ebwellelle, jonka pienestä kulmasta lähteneen kovan vedon Pennanen torjui kulmaksi. 70. minuutilla tullut kulma oli vasta KTP:n ensimmäinen koko ottelussa.

Voittonsa ansiosta AC Oulu kiilasi sarjataulukossa heti KTP:n kantaan. Eroa on enää yksi piste.