AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#25 Kuningas #28 Imbongo

21

(0-0)

HIFK
4-5-1
#17 Bäckman
vko.44 // 3.11.2020

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja HIFK päättävät Veikkausliigan kauden keskiviikkona kohtaamalla Lahden Stadionilla.

Kauden päättyminen runkosarjaan merkitsee FC Lahden ja HIFK:n välisen ottelun osalta sitä, ettei pelissä enää ole suurta panosta, mutta ottelussa ratkaistaan kuitenkin Veikkausliigan tämän kauden sarjataulukon kuudennen sijan kohtalo. FC Lahti on tällä hetkellä kuudentena 29 pisteen turvin, kun taas HIFK on taulukossa seitsemäntenä yhden pisteen vähemmän keränneenä.

HIFK:lle kuudes sija olisi seuran tähän mennessä paras sijoitus Veikkausliigassa, mikä tietysti olisi hieno palkinto tälle poikkeukselliselle vuodelle sekä kunniakas päätös tämän kauden joukkueen tarinalle.

– Voitolla päästään kuuden joukkoon, joka on ollut meidän tavoite tällä kaudella. Se olisi parannus viimevuotiseen sijoitukseen ja sitä lähdemme huomenna metsästämään. Uskon, että molemmilla joukkueilla vielä on paljon intoa kauden viimeiseen peliin. Tämä on ammattilaisurheilua, jossa kaikki haluaa sijoittua niin hyvin kuin mahdollista.

- Viimeisen kierroksen jälkeen tulee pitkä talvi, eikä pelejä ole pitkään aikaan. Jokainen haluaa varmasti päättää kauden hyvällä fiiliksellä, sanoo HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen.

Kauden päätösotteluun FC Lahti lähtee vielä metsästämään tosissaan kolmea pistettä. Vahid Hamboa ja Valdrin Rashicaa lukuun ottamatta valmennusjohdolla on käytettävissään täysi miehitys, josta valita kokoonpano.

Ottelu pelataan FC Lahdesta riippumattomista syistä suljetuin ovin. Päävalmentaja Ilir Zeneli harmittelee, että yleisö ei pääse näkemään pitkän kauden viimeistä ottelua.

- Tämä on todella harmillista. Tätä lajia pelataan yleisölle ja pelaajat saavat siitä lisää virtaa. Tämä on suuri harmi urheilulle, seuralle, pelaajille, yleisölle ja koko kaupungille. Nyt tiedämme, että tämä on viimeinen peli ja meillä on mahdollisuus varmistaa sijoitus kuuden parhaan joukossa, joka oli seuran virallinen tavoite.

- Joukkueen sisällä tavoite oli kunnianhimoisempi, mutta emme aivan yltäneet siihen. Lähdemme kuitenkin hakemaan kolmea pistettä ja päättämään kauden tyylillä, Zeneli kertoo.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on ehtinyt kulua jo lähemmäs neljä kuukautta, sillä joukkueet iskivät ensimmäistä kertaa yhteen tällä kaudella heinäkuussa Bolt Arenalla. Silloin Ilir Zenelin valmentama FC Lahti oli tyly vieras ja nappasi pisteet mukanaan maalein 0-3 Mikko Kuninkaan, Vahid Hambon ja Jasin-Amin Assehnoun onnistuttua maalinteossa.

Jukka Halmeen ja John Fagerströmin korttitilit täyttyivät edellisessä RoPS-ottelussa, ja näin he ovat molemmat pelikiellon vuoksi sivussa HIFK:n keskiviikkoisesta kokoonpanosta.

FC Lahden ja HIFK:n ottelu pelataan viranomaispäätöksellä ilman yleisöä.


FC Lahti-HIFK Lahden stadionilla keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HIFK:n verkkosivut