AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#37 Atom

11

(0-0)

Yleisöä 1862

FC Inter
3-4-3
#19 Paananen
vko.44 // 3.11.2020

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

HJK ja FC Inter kohtaavat Veikkausliigan päätöskierroksella keskiviikkona.

Veikkausliigan jatkosarjojen jäädessä pelaamatta ovat myös päätöskierroksen panokset selkeät. HJK on varmistanut kaikkiaan 30. pääsarjan mestaruutensa jo edellisessä ottelussa, kun taas kolmantena olevalle Interille mahdollisia ovat sijat 2.-4. Hopeamitaleissa kiinni oleva KuPS on pisteen Interiä edellä, kun taas takana kärkkyvä Honka on kolme pistettä ja maalierossa seitsemän maalia Interin takana.

Bolt Arenalla vastakkain ovat keskiviikkona syksyn vahvimmat joukkueet. Molemmilla on takanaan neljä peräkkäistä voittoa Veikkausliigassa ja kotijoukkue HJK varmisti sunnuntaina mestaruutensa rökittämällä Maarianhaminassa paikallisen IFK:n 5-0. Ylipäätään HJK on hävinnyt kauden aikana vain kahdesti, joista ensimmäisen kerran tosin juuri Interille Veritas Stadionilla. Interin päävalmentaja José Riveiro arvelee nyt vastaan asettuvan paineetta pelaavan vastustajan.

– Uskoisin heidän olevan rentoja ja pelaavan ilman paineita. He ovat saavuttaneet tavoitteensa ja varmasti haluavat vain päättää kauden voittoon ja juhliin kannattajiensa kanssa, Riveiro arvelee Interin sivuilla.

Interin edellinen ottelu on jo liki kahden viikon takaa, jolloin paikallisottelussa TPS jäi sinimustan jyrän alle lukemin 3-0. Voittoputkensa aikana myös Ilveksen, KuPS:n ja FC Lahden kaataneelle Interille sarjan päättyminen tapahtui Riveiron mukaan harmilliseen aikaan.

– Tuntuu siltä, että joukkueena olisimme olleet vielä valmiita taistelemaan pidempään. Ajoitus oli meidän kannaltamme väärä, Riveiro harmittelee.

Sarjan äkillisen päättymisen myötä Interin eurocup-paikka ensi kaudelle varmistui jo ennen päätöskierrosta. Sen sijaan mitalisijalle pääsemiseksi joukkueen täytyy pysyä päätöskierroksella kolmen pisteen päässä olevan Hongan edellä. Riveiro ei kuitenkaan lupaile varmistelevaa peliä.

– Pelaamme voitosta, niin kuin aina, espanjalaisvalmentaja ilmoittaa.

Interin kokoonpanosta puuttuu HJK-laina Kevin Kouassivi-Benissan. Riveiro toivoo joukkueen pelaavan samalla tasolla kuin peräti kaksi viikkoa sitten pelatussa edellisessä ottelussa.

– Keskittyminen saattaa herpaantua helposti, kun yhtäkkiä sarja tuleekin jo päätökseensä. Toivottavasti niin ei kuitenkaan käy huomenna, vaan pelaamme samalla tasolla kuin viime ottelussamme, päävalmentaja toivoo.


HJK-FC Inter Bolt Arenalla keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lähde: FC Interin verkkosivut