AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-4-1

05

(0-3)

Yleisöä 590

HJK
4-3-3
#4 Halsti #11 Riski #11 Riski #7 Vertainen #19 Väyrynen
vko.43 // 31.10.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja HJK kohtaavat sunnuntaina ottelussa, jossa panosta riittää kummallakin.

HJK on viittä vaille varma mestari, mutta lopullisen sinettinsä mestaruus saisi yhdelläkin lisäpisteellä sunnuntain ottelusta. IFK Mariehamn puolestaan varmistaisi voitolla suoran säilymisensä ja pistekin merkitsisi säilymisen olevan erittäin lähellä.

HJK:ssa tiedetään, että Maarianhamina on aina vaikea paikka pelata, vaikka vanha, pieni nurmikenttä onkin nyt vaihtunut tekonurmeksi.

– Haluamme ilman muuta lopettaa kauden kahteen voittoon. Huomenna on se ensimmäinen näistä kahdesta pelistä. Maarianhamina ei ole missään nimessä ikinä helppo paikka jo matkustamistenkin vuoksi. Mutta voittoa lähdetään ilman muuta hakemaan, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoo.

IFK palasi karanteenin jälkeen joukkueharjoituksiin vasta perjantaina, mutta joukkueharjoitustaukoa lukuun ottamatta kaikki näyttää hyvältä. Pelaajat ovat terveinä ja kunnossa. Ottelusta on sivussa varmuudella vain pelikieltoa kärsivä kapteeni Robin Buwalda.

- Tällä tietoa kaikki muut ovat käytettävissä, päävalmentaja Lukas Syberyjski totesi ottelun aattona.

Myös HJK:n pelaajatilanne on erinomainen näin kauden päättyessä.

– Santeri Väänänen ja Matti Peltola ovat palanneet täyteen harjoitusvahvuuteen. Molemmilla tietysti pitkät poissaolot, joten pelit jatkuvat ensi vuonna, Koskela kertoo.

– Ainoastaan Ferhan Hasani jää pois kahdesta viimeisestä ottelusta, mikä on sääli, koska kaikki näkivät, mikä lisä hän on meidän pallolliseen pelaamiseen.


IFK Mariehamn – HJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 1.11. kello 17.30.

Lähde: Ålandstidningen, HJK:n verkkosivut