AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 746

FC Haka
5-4-1
vko.41 // 18.10.2020

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

FC Lahti ja FC Haka kohtaavat maanantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuhuipennustaan. Mitalikamppailussa mukana oleva FC Lahti saa vastaansa kotikentällään yhden Suomen menestyneimmistä seuroista, FC Hakan.

FC Lahti tyylitteli maajoukkuetauon jälkeen komean 4-0-vierasvoiton Rovaniemen Palloseurasta. Lahti onnistui laajalla rintamalla. Dimitry Imbongo upotti Jean-Christophe Coubronnen hankkiman rangaistuspotkun. Jasin Assehnounin syöttö puolestaan kimposi RoPS-puolustajasta maaliin. Maalinteossa onnistuivat myös Altin Zeqiri ja Arttu Auranen. Lahtelaisryhmä pelasi ehjän 90-minuuttisen, eikä RoPS päässyt maalipaikoille ottelun missään vaiheessa.

Maanantain otteluun FC Lahti lähtee varsin hyvistä asetelmista. Joukkueen terveystilanne on kohtalainen, sillä varmasti ottelu jää väliin vain Tim Martiselta ja Rovaniemellä iskun jalkaansa saaneelta Jean-Christophe Coubronnelta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että alkukaudesta saadut opit näkyvät jo nuoressa joukkueessa.

- Pelasimme Rovaniemellä hieman eri systeemillä. Meillä on vielä paljon kehitettävää, mutta RoPS-pelissä oli paljon hyvääkin. Pystyimme kontrolloimaan lähes koko ottelua, joten alkukaudelta saadut opit näkyvät. Nyt olimme johtoasemassa muun muassa rauhallisia. Kolmen seuraavan pelin tavoite on yksinkertainen. Otamme jokaisesta pelistä täydet pisteet. Lisäksi haluamme kontrolloida pelitapahtumia, hyväntuulinen Zeneli ennakoi seuran sivuilla.

Vierailija FC Haka palasi Lahden tavoin tauolta voitokkaasti. Turun Palloseura kaatui Tehtaan kentällä lukemin 2-1. Hakan maaleista vastasivat toppari Luiyi de Lucas ja viime kauden Ykkösen maalikuningas Salomo Ojala. Voitollaan Haka kasvatti etumatkan karsijan paikalle jo kuuteen pisteeseen.

Molempien joukkueiden kunto on tällä hetkellä nousujohteinen ja molemmat lähtevätkin otteluun kaksi voittoa allaan. Perjantaina Haka otti vakuuttavan ja äärimmäisen tärkeän voiton Turun Palloseurasta. Pitkä ottelutauko teki joukkueelle ainoastaan hyvää ja se myös näkyi kentällä, eikä voitto ainakaan tule hidastamaan tahtia.

– Kokonaisuutena olen tyytyväinen perjantaihin, vaikka siinä lataus näkyikin vähän esityksessä. Olen ihan tyytyväinen meidän joukkuepuolustamiseen, joten siihen ei ole nyt tarve isommin puuttua, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kertoo tyytyväisenä seuran sivuilla.

Vaikka täysin puhtaita papereita joukkue ei perjantailta saakaan, niin erittäin iso asia oli nousu lamaannuttavasta tasatilanteesta voittoon Salomo Ojalan maalilla.

TPS-ottelussa Haka pelasi kolmen topparin linjalla, mikä toimikin varsin moitteettomasti. Ville-Valtteri Starck pelasi hämmästyttävän hyvin siihen nähden, että takana oli pitkä pelaamattomuus. Myös Luiyi de Lucasin esitys oli silmiinpistävän hyvä ja mies tuokin takalinjoilla ryhtiä sekä fyysisyyttä. Kaikella todennäköisyydellä jotain samankaltaista on luvassa myös Lahtea vastaan.

– Nopeaan on pari päivää mennyt ja ollaan tässä hieman tutustuttu Lahteen. Siellä on hyvin rakennettu joukkue ja kokeneita kavereita. Oma haasteensa on meille se, kun pelataan nurmella ja nyt vielä näyttää siltä, että sääkin tuo siihen oman lisämausteensa, Tainio pohtii tulevaa.

Terveys- ja kokoonpanotilanne on joukkueessa hyvä. Samuel Chidi jättää varmuuden vuoksi pelin väliin, mutta mistään vakavammasta ei ole kyse. Sen sijaan perjantaina pelikiellossa olleet Jonas Häkkinen ja Jacob Bushue ovat käytettävissä, joten vaihtoehtoja riittää.

FC Lahti – FC Haka maanantaina 19.10. kello 18.30 Lahden stadionilla.

Lähde: FC Lahden ja FC Hakan verkkosivut