AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
RoPS
5-3-2

02

(0-0)

Yleisöä 1290

FC Inter
3-4-3
vko.33 // 17.8.2020

Ennakko: RoPS-FC Inter

Ennakko: RoPS-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Interillä on edessään yksi Veikkausliigan pisimmistä vierasmatkoista, kun joukkue reissaa Rovaniemelle asti.

Joukkueet kohtasivat jo Veikkausliigan avauskierroksella Veritas Stadionilla. Silloin rovaniemeläisvieraiden Aleksandr Kokko säikäytti kotiyleisön tasoitusmaalillaan, mutta lopulta täydet pisteet jäivät Turkuun lukemin 3-1 Elias Mastokankaan, Aleksi Paanasen ja Rick Kettingin maaleilla. Sittemmin varsinkin lappilaisjoukkue on muuttunut melko paljon, sillä avauskokoonpanoon tuolloin kuuluneet Martin Kompalla ja Raymond Gyasi ovat jättäneet RoPS:n. Vastaavasti joukkue on saanut käyttöönsä HJK-lainat Enoch Banzan, Kalle Katzin, Matias Niemelän ja Joonas Vahteran sekä viimeisimpänä MP:stä siirtyneen Sammy N'Djockin.

Pelaajamuutokset eivät ole kuitenkaan näkyneet mainittavasti RoPS:n pistesarakkeessa, sillä joukkue on Veikkausliigan hännänhuippuna vain kaksi tasapeleistä tullutta pistettä saldonaan. Rovaniemeläiset ovat hävinneet viisi viimeisintä otteluaan, joista viimeisimmässä FC Lahti otti täydet pisteet 3-0-lukemin perjantaina. Toisaalta RoPS:n pisteet ovat juuri kotikentältä, eikä joukkue ole hävinnyt siellä kertaakaan yli yhdellä maalilla. Vesa Tauriaisen valmentaman ryhmän tilannetta helpottaa myös se, etteivät sarjataulukon kaksi seuraavaa joukkuetta ole karanneet kahta pistettä kauemmas.

RoPS:n alkava viikko on kova, vaikka joukkue saakin pelata kotonaan. FC Inter on tällä hetkellä Veikkausliigan kärkijoukkue, ja lauantaina vastaan asettuu Helsingin Jalkapalloklubi.

- Kaksi vaatimatonta joukkuetta saadaan tällä viikolla vastaan, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen naurahtaa.

- Toisaalta on myös hienoa päästä pelaamaan tämän maan parhaita joukkueita vastaan.

Interille edellisten tavoin myös perjantaina pelattu kauden kuudes kotiottelu oli voitokas, kun HIFK kaatui lopulta luvuin 3-2. Maaleista vastasivat kahteen kertaan pilkulta osunut Connor Ruane ja jo kahdeksannen maalinsa kymmenessä ottelussa tehnyt Timo Furuholm. Voitolla Inter kampesi viiden ottelun kuntopuntarissa kärkipaikalle ohi HIFK:n ja kasvatti sarjajohtonsa kahdesta kolmeen pisteeseen. RoPS:n ja Interin päinvastaisista asetelmista huolimatta edellisessä RoPS-ottelussa maalin tehnyt Rick Ketting ei kuitenkaan odota huomiselta helppoja pisteitä.

– RoPS-vierasmatka on jo itsessään seikkailu, mutta valmistaudumme siihen kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Voitimme kotiottelumme heitä vastaan, mutta pelissä oli jaksoja, jolloin olimme vaikeuksissa. Rovaniemen kentän kaltaisella kuivalla tekonurmella siitä ei tule helppoa, mutta meillä on tarvittavaa laatua ottelun voittamiseen. Se on sitten meistä kiinni, että näytämme sen myös kentällä, Ketting huomauttaa Interin sivuilla.

Edellisellä kierroksella Interin ottama kotivoitto kovakuntoisesta Helsingin IFK:sta on RoPS-leirissä käyty myös tarkasti läpi. Ottelun ratkaisi aivan loppuminuuteilla rangaistuspotkusta Connor Ruane.

- Inter on tällä hetkellä Suomen paras pallonhallintajoukkue, Tauriainen arvioi.

- Heillä on selkeä, mutta samalla murhaavan tehokas pelitapa. Heillä on myös vahvoja yksilöitä toteuttamaan heidän pelitapaansa.

FC Interin kokoonpanoon tulee ottelussa joukkopaluu, sillä HIFK-ottelun pienten kolhujen takia tai varotoimenpiteenä väliin jättäneet Anthony Annan, Jesper Engström, Martti Haukioja ja Noah Nurmi ovat matkustajalistalla. Mukaan lähtevät myös pelikieltonsa kärsinyt Álvaro Muñiz sekä numeron 10 selkäänsä saava Benjamin Källman, jonka kansainvälinen pelilupa on jo saapunut Norjasta. Sen sijaan Hämäläisen lisäksi ottelusta sivuun joutuu jäämään Jan Heinonen ja HIFK-kohtaamisessa pienen kolhun saanut Liliu.


RoPS - FC Inter Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 18.8. kello 18.30.