AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1

11

(1-0)

Yleisöä 1517

FC Honka
3-4-3
vko.39 // 1.10.2020

Ennakko: HIFK-FC Honka

Ennakko: HIFK-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Syyskuun tapaan myös lokakuu käynnistyy pääkaupunkiseudun paikallisottelulla, sillä HIFK:n vieraaksi saapuu espoolainen FC Honka.

Joukkueet kohtasivat toisensa tasan kuukausi sitten Tapiolassa, josta HIFK haki täydet pisteet mukanaan voittaen vierasottelun tuloksella 0-1.

– Viime HIFK-ottelu oli vaikea, siinä tuli meille kauden ensimmäinen tappio. Odotettavissa on melko samankaltainen ottelu myös perjantaina. HIFK vetäytyy vähän enemmän ja hyökkää vastaan ja pallonhallinta on enimmäkseen meillä.

- Olemme harjoituksissa käyneet läpi, mitä keinoja meillä on vastata heidän peliinsä. Hereillä täytyy olla, HIFK:lla on erittäin hyviä yksilöitä, Honka-puolustaja Dani Hatakka sanoo.

HIFK:n lisäksi Vesa Vasaran luotsaaman espoolaismiehistön on onnistunut voittamaan ainoastaan FC Haka. Tämä yllättävä tulos nähtiin viime sunnuntaina, kun valkeakoskilaisjoukkue kävi hakemassa täyden pistepotin Espoosta maalein 1-2.

HIFK lähtee perjantaina pelaamaan tämän viikon toista otteluaan, sillä joukkue kohtasi maanantaina SJK:n vieraskentällä. Seinäjoella nähtiin peräti viisi maalia SJK:n 3-2-voittoon päättyneessä pelissä.

HIFK on espoolaisia kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena, joten Bolt Arenalla olisi perjantaina jälleen mahdollisuus kuroa kiinni etumatkaa sarjan kärkinelikkoon.

– Tällä hetkellä tilanne sarjataulukossa on todella tasainen ja jokainen piste ja ottelu on tärkeä. Kaikki lähtevät loppukauteen hakemaan mahdollisimman isoa pistepottia ennen ratkaisupelejä.

- Tämä tilanne on toisaalta jalkapallon suola, kun loppukaudesta on paljon panosta pelissä. Pelaajat, valmentajat ja kaikki muutkin jalkapallon parissa toimivat ihmiset nauttivat suuresti syksyn otteluista, sanoo HIFK:n valmentaja Mike Keeney.

Hongalta poissa ottelusta ovat varmasti pelikiellossa olevat Henri Aalto ja Nasiru Banahene. Lisäksi Jean Marie Dongou on todennäköisesti yhä sivussa.


HIFK-FC Honka Bolt Arenalla perjantaina 2.10. kello 18.30.