AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

31

(0-1)

Yleisöä 1211

IFK Mariehamn
5-2-3
vko.39 // 1.10.2020

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Lahden stadionille saapuu isäntäjoukkue FC Lahden vieraaksi perjantain erittäin tärkeään otteluun IFK Mariehamn.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 8. ja 9. FC Lahden ollessa kahden pisteen turvin edellä. Kumpikin mielii edelleen tiukasti kuuden joukkoon ja pisteet perjantaina ovat arvossaan.

Perjantain otteluun Lahti joutuu jälleen lähtemään väsyneenä. Turussa kentän kesken ottelun jättämään joutunut Kari Arkivuo on sivussa. Lisäksi Tim Martinen on varmasti poissa. Matias Niuta on puolestaan palannut joukkueharjoituksiin.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa nähdä kentällä pelaajia, jotka antavat kaikkensa logolle.

- Olemme pari päivää analysoinneet edellistä peliä, ei pelkästään kenttätapahtumia vaan myös valmistautumista ja muita kentän ulkopuolisia asioita. Turun tulos osoitti, että meidän pitää kasvaa ja maksoimme oppirahoja. Pyrimme oppimaan ja saamaan tunnetilan taas kohdilleen.

- Meidän pitää löytää ratkaisut ja lääkkeet, että menisimme eteenpäin tuloksellisesti ja pelillisesti. Väsymys on näkynyt ja pyrimme hieman kierrättämään.

Zenelin mukaan kauden kääntyessä kohti loppupuoltaan panokset kasvavat.

- Tulevat pelit ovat jalkapallon suola. Peleissä on panosta ja katsojia ja pelaajia ja minua itseäni nämä kiehtovat. Haluan, että kun pelaajat laittavat Lahden paidan päälleen, he haluavat antaa kaikkensa, jokaisen hikipisaran logolle ja otamme kolme pistettä, Zeneli kertoo.

Vierailija IFK Mariehamn elää tällä hetkellä vaikeaa ajanjaksoa. Joukkue on pelannut kuusi ottelua voitoitta. IFK on saalistanut kolme tasapeliä putkensa aikana.


FC Lahti-IFK Mariehamn Lahden stadionilla perjantaina 2.10. kello 18.30.