AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3
#6 Annan #15 Furuholm #10 Källman

30

(1-0)

Yleisöä 1936

FC Lahti
4-3-3
vko.38 // 27.9.2020

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahdesta tulee maanantaina kauden ensimmäinen joukkue, jota FC Inter on isännöinyt Veritas Stadionilla kahdesti.

Kesäkuun Suomen Cupin välierässä lahtelaisten riskinottoa takaa-ajoasemassa ei palkittu, vaan Inter murjoi tulostaululle tylyt 5-0-loppuluvut. Vajaa kuukausi sitten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Lahden Stadionilla Inter oli puolestaan takaa-ajoasemaan joutunut osapuoli. Silloin Interin toisen puoliajan painostus palkittiin kahdella maalilla ja 2-2-tuloksella tulleella tasapelipisteellä.

Keskiviikon liigakierroksella lahtelaiset onnistuivat katkaisemaan kuuden ottelun voitottoman putkensa tärkeällä 0-1-tuloksella SJK:ta vastaan.

– FC Lahdella on urhea joukkue, jolla on kykyä yllättää kenet tahansa, jos vastustaja ei pelaa täysin keskittyneenä. Prässääminen ja tilanteenvaihdot ovat heidän vahvuuksiaan, espanjalaisvalmentaja kuvailee.

FC Lahti lähtee siis Turkuun allaan komea vierasvoitto Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Lahti palasi voittokantaan ehjällä pelillä, jossa SJK pysyi poissa maalipaikoilta ja lahtelaisten oma hyökkäyspeli toimi. FC Lahden voittomaalin iski Jasin Assehnoun Dimitry Imbongon alustuksesta. Maali oli Assehnounille jo kauden seitsemäs liigaosuma. Voitolla Lahti nousi seitsemänneksi ja vain piste erottaa Lahden kuudennesta sijasta.

Voitto nosti joukkueen itseluottamusta ja Lahti pääsee lähtemään otteluun lähes ehjällä miehistöllä. Varmasti sivussa ovat vain Tim Martinen ja Matias Niuta. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä pieni arvoitus. Päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa jatkavan siitä, mihin Seinäjoella jäi.

- Meillä on hyvä peli ja hyvä tulos alla. Meidän pitää jatkaa siitä. Haluamme jälleen kontrolloida pelitapahtumia. Inter on ollut hieman epäonninen. He ovat varmasti kiukkuisia ja haluavat pestä kasvonsa kotiyleisön edessä. Lähdemme kuitenkin siitä, että kolme pistettä lähtee meidän mukaamme, Zeneli vakuuttaa.

FC Inter kohtasi keskiviikon kierroksella pykälää alempana neljännellä sijalla olevan Hongan. Interin lukuisista hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelu päättyi maalittomana. Jos reilu viikko sitten pelattu SJK-kotitappio oli Riveirolle pettymys myös pelillisesti, Honkaa vastaan kentällä nähtiin erilainen Inter.

– Pelasimme erinomaisella tasolla. Pelasimme todella ehjän ottelun ja pystyimme tekemään vastustajan vahvuudet täysin vaarattomiksi, mutta viimeinen silaus puuttui. Silti se oli yksi parhaista peleistämme tällä kaudella, päävalmentaja painottaa.

Veikkausliigan eniten maaleja tehneisiin joukkueisiin kuuluva Inter on viime otteluissaan ollut maalinteon suhteen vaikeuksissa. Vastikään jatkosopimuksen Interin kanssa tehnyt Riveiro ei kuitenkaan Honka-ottelun jälkeen näe tarvetta isoille muutoksille.

– Loimme paljon maalintekopaikkoja ja se on olennainen asia. Maalit kyllä tulevat, sitä ei tarvitse epäillä, Riveiro toteaa.

Ennen sunnuntain viimeistelyharjoituksia kommentoineen Riveiron mukaan pelikuntoisten pelaajien osalta ei ole tapahtunut suurempia muutoksia.

– Roope Kantola ei ole vielä valmis pelaamaan. Sen sijaan Juuso Hämäläinen on lähellä palata joukkueharjoituksiin, joten hänen tilannettaan katsotaan vielä lähempänä, valmentaja selventää.


FC Inter - FC Lahti Veritas Stadionilla maanantaina 28.9. kello 18.30.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut