AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2

40

(2-0)

Yleisöä 1873

TPS
4-4-2
vko.38 // 26.9.2020

Ennakko: Ilves-TPS

Ennakko: Ilves-TPS

Kuva: Tiina Pirilä / TPS

Ylemmän keskikastin sijoitusta tähyävä sarjakuutonen Ilves isännöi sunnuntaina Turun Palloseuraa, joka puolestaan yrittää välttää putoamiskarsinnat.

Keltavihreät kaatoivat viime keskiviikkona IFK Mariehamnin vieraissa. Naatan Skytän salamamaaleilla tulostaululle jäivät 0–2-lukemat. Paluu voittojen tielle tarkoitti myös sarjasijoituksen kohenemista takaisin kuudenneksi. Keskikasti on erittäin tasainen, sillä neljän pisteen sisällä keikkuu viisi joukkuetta.

Ajoittaisen takeltelun jälkeen Ilves on jälleen päässyt kiinni maalintekoon. Skyttä kasvatti IFK-ottelussa kauden maalimääränsä neljään, ja viiden maalin mies Ilari Mettälä on toipunut pelikuntoon loukkaantumisen jäljiltä. Uudet hyökkääjähankinnat Missi Mezu ja Stenio parantavat koko ajan kuntoaan tupsukorviin liityttyään.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli perjantai-iltapäivällä harjoituskentällä katsastamassa joukkojaan.

– Totta kai vielä painaa jaloissa pitkä Maarianhaminan reissu. Lähtömme sieltä venyi pikkutunneille ja olemme sitten sopeuttaneet aikatauluamme. Palautuminen on pääosassa. Nopeasti pitää taas kerätä voimat uuteen koitokseen, Wiss toteaa.

Ilves saa päivän enemmän toipumisaikaa kuin TPS toipumisaikaa edellisestä ottelusta. Ilves voitti keskiviikkona Naatan Skytän kahdella osumalla IFK Mariehamnin vieraissa 0-2 ja TPS teki torstaina mahtavan nousun 2-2-tasapeliin HJK:ta vastaan Helsingissä. Palloseura pelasi torstaina jo kolmannen peräkkäisen tasapelinsä.

- Saatiin todella upea ja onnistunut loppu HJK-pelille. Jalkapallossa on hienoa se, että pelit kestävät sen reilut 90 minuuttia ja joskus lopussa on myös sellaista draamaa. No olihan se loppu mahtava, se oli hieno suoritus koko joukkueelta. Nyt on edessä kolmas kova vieraspeli putkeen ja Ilves pääsee vielä päivän enemmän levänneenä kotikentälleen, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson varoittaa.

- Tässä sarjassa jokainen piste pitää taistella ja pitää uskoa mahdollisuuksiin loppuun asti. Meillä on kropat kovilla tällä hetkellä, perjantaina palauteltiin ja lauantaina valmistauduttiin. Käytiin tavallista enemmän taktisia juttuja läpi ja pidettiin vähän pidempi palaveri joukkueen kesken, TPS-luotsi taustoittaa.

Ilveksen osalta IFK-voitto ja toipilaslistan lyheneminen valavat uskoa tulevaan.

– Olemme saaneet lapsellisia virheitä karsittua pois. Pallollinen pelaaminen on hyvää ja pelaajat löytävät kentällä toisensa paremmin. Treeneissä riittää väkeä ja otteluruuhkassa on hyvä myös jakaa rasitusta. Näimme Maarianhaminassakin, että vaihtoja ei tehdä vain vaihtamisen ilosta, vaan niillä oikeasti haetaan taktista muutosta, Wiss muistuttaa.

Varmoja poissaolijoita sunnuntailta Ilveksellä ovat ainoastaan Janne Saksela ja Eero Tamminen.

TPS:n riveissä toppari Juhani Pikkarainen on palannut pelikuntoon, mutta keskikenttäpelaaja Alim Moundi joutuu huilaamaan Ilves-pelin. HJK-pelin huilannut Elmo Heinonen on edelleen myös poissa. Todella hienosti TPS-paitaan sopeutunut Santeri Haarala joutuu kuitenkin jättämään Ilves-ottelun väliin seurojen keskinäisestä sopimuksesta johtuen.

- Toivottavasti Alim saadaan mukaan mahdollisimman nopeasti, mistään vakavammasta ei ole kyse. Joillekin sunnuntain matsi tulee vaan liian nopeasti, joten vaihtoja tulee avausmiehistöön, Johansson ennakoi.


Ilves – TPS Ratinan stadionilla sunnuntaina 27.9. kello 18.30.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, TPS:n verkkosivut