AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 1608

RoPS
4-4-2
vko.38 // 22.9.2020

Ennakko: FC Haka-RoPS

Ennakko: FC Haka-RoPS

Kuva: Oona Sarajärvi / RoPS

Keskiviikon Veikkausliigaottelusta Valkeakoskella ei latausta tule puuttumaan, kun FC Haka ja Rovaniemen Palloseura iskevät yhteen.

Kotijoukkue taisteli viikonloppuna pisteen Ilveksen vieraana ja antoi samalla viitteitä joukkueen uuden pelifilosofian toimivuudesta. Toki tekemistä vielä riittää, toteaa päävalmentaja Teemu Tainio.

– Lähdettiin lauantain peliin puolustus edellä ja 1-2 tilannetta lukuunottamatta aika hyvin siinä onnistuttiinkin. Toisaalta hyökkäyspäässä ei sitten juuri mitää saatukaan aikaan. Piste Tampereelta kyllä maistui, vaikka voittoja halutaankin.

Myös Rovaniemellä ollaan uuden edessä, sillä joukkue vaihtoi viime viikolla valmentajaa, kun Vesa Tauriainen ja hänen apunaan toiminut Mika Pulkkinen astuivat syrjään.

Seuralla oli jo korvaajakin valmiina, sillä uutena valmentajana aloitti jo ennen viikonlopun kierrosta HJK -lähtoinen Mikko Mannila, joka siirtyi pohjoiseen Klubi-04:n peräsimestä. Mannilan avuksi valmennustiimiin liittyi Rovaniemi Football Academyn vastuuvalmentaja Aleksi Tanner.

- Haka on mielenkiintoinen joukkue siinä miten he organisoivat oman pelaamisensa. He menevät vauhdilla eteenpäin ja ovat todella vaarallisia tietyissä hyökkäyksissä, RoPS:n päävalmentaja Mannila arvioi.

- Viimeisimmässä pelissään he puolustivat alkukauteen verrattuna matalammassa blokissa ja pidempiä aikoja. Sielläkin on näköjään pyritty puolustamista muuttamaan.

Jo Ilves -pelissä nähtiin, että Hakan puolustus toimii paremmin, mutta tehdäänkö se sitten hyökkäyksen kustannuksella. Ainakin Tainiolla on selvät sävelet sen suhteen, mitä pitää tehdä ja siihen on välipäivinä panostettu.

– Varmasti jatketaan samalla tavalla, mitä lauantainakin, mutta nyt pitää ennen kaikkea löytää balanssi puolustuksen ja hyökkäyksen välille. Me halutaan voittaa peli, niin silloin myös hyökkäyspelin on parannuttava.

Hakan hyökkäyspelin kannalta on hyvä asia, että niin Eero Markkanen, kuin myös Salomo Ojala ovat onnistuneet viime aikoina. Myös keskikentän Medo ja Samuel Chidi ovat käytettävissä, joten siinäkin mielessä tilanne on hyvä. Joukkueen sairastuvalla on tällä hetkellä ainoastaan Ville-Valtteri Starck, mikä antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja ottelua silmälläpitäen.

Rovaniemen Palloseuran miehistön osalta ei ole suuria uutisia. RoPS saa Valkeakoskelle kokolailla saman miehistön, jolla se pelasi Kuopion Palloseuraakin vastaan. Parin pelaajan kohdalla pieniä kysymysmerkkejä tosin oli vielä valmistavien harjoitusten alla.


FC Haka - RoPS Tehtaan kentällä keskiviikkona 23.9. kello 18.30.

Lähde: FC Hakan verkkosivut; RoPS:n verkkosivut