AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#9 Riski #19 Väyrynen

22

(0-0)

Yleisöä 1611

TPS
4-3-3
#11 Ääritalo #4 Holma
vko.38 // 23.9.2020

Ennakko: HJK-TPS

Ennakko: HJK-TPS

Kuva: Tiina Pirilä / TPS

Torstaina on vuorossa suomalaisen jalkapallon perinteinen klassikko, kun HJK ja TPS ottavat yhteen Helsingin Bolt Arenalla.

Klubi veti viimeistelytreenit lämpöisessä säässä Bolt Arenalla. Joukkue on palautunut viikonlopun matsista, ja vireystila on erinomainen.

– Oli hyvä valmistava treenit nyt, ja muutenkin on ollut positiiviset fiilikset, sanoi Klubin toppari Miro Tenho.

Klubin meno on ollut Veikkausliigassa odotetusti varsin suvereenia ja joukkue onkin kompastellut lähinnä vain paikallispeleissä. Molemmat metroderbyt FC Honkaa vastaan ovat päättyneet tasapeleihin ja HIFK vei kauden ensimmäisen Stadin derbyn yllättäen lukemin 4-3.

- HJK on Suomen paras joukkue, myös budjetin suhteen. Me lähdetään selkeästi altavastaajana liikkeelle, mutta juuri siitä syystä me lähdemme pelaamaan rennon vapautuneesti, vailla paineita. Maan parasta seuraa vastaan pelaaminen on aina erityinen näytönpaikka.

- Kaikkien pitää syttyä taistelemaan, meidän pitää pystyä pitämään muoto kentällä niin kuin Lahdessa ja meidän pitää pelata aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti. Koko ajan pitää olla meno päällä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

TPS:n kaatamiseen FC Interistä Klubiin tulleella Tenholla on klassinen resepti.

– Oma peli ratkaisee. Ei meidän kuulu miettiä, ketä vastaan pelaamme. Pitää saada vielä vähän isompi draivi päälle ja käytännössä vaan juosta niiden yli. Ollaan teräviä heti alusta asti.

– Tepsillä on uusi koutsi. Saa nähdä onko muuttunut, ottavatko vähän alempaa. Eivät uuden koutsin kanssa ole välttämättä niin paljon prässänneet kuin aiemmin, ovat tulleet enemmän vastahyökkäyksillä, analysoi Tenho.

HJK saa jalkeille vahvan kokoonpanon. Luis Murillo selvinnee säikähdyksellä Honka-matsin loukkaantumisesta. Ferhan Hasanin toipuminen on edistynyt, mutta hän ei ole vielä osallistunut joukkueharjoituksiin. Edelleen sivussa ovat myös Santeri Väänänen ja Matti Peltola.

TPS:n sairaslista näyttää aika samalta kuin viikko sitten. Keskikenttäpelaaja Jesper Karlssonin kausi on ohi, mutta operaation läpikäynyt hyökkääjä Eliécer Espinosa kuntoutuu pikkuhiljaa. Toppari Juhani Pikkaraisen toipuminen on myös hyvässä vauhdissa. Lahti-pelissä ensiesiintymisen TPS-paidassa tehneen hyökkääjän, Elmo Heinosen, takareisi on hieman vihoitellut ja hän puuttuu torstain HJK-pelistä.

- Espinosa on toipunut hyvin, mikä on todella positiivista. Hän itse sanoi pelaavansa vielä tällä kaudella. Jos näin kävisi, se oli puhdasta bonusta. Jussi (Pikkarainen) on edelleen poissa, mutta töitä on tehty ja hän ollut jo osittain joukkueen mukana. Elmolla on pientä vaivaa ja hän jää nyt pois, Johansson listaa.


HJK - TPS Bolt Arenalla torstaina 24.9. kello 18.30.