AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3
#7 Zeqiri

12

(1-0)

Yleisöä 1458

KuPS
4-4-2
#25 Nissilä #20 Saxman
vko.36 // 13.9.2020

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti palaa maanantaina kotiyleisönsä eteen, kun Lahden Stadionille saapuu vieraaksi hallitseva mestari KuPS.

FC Lahti vieraili härkäviikon aluksi Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin vieraana. Lahti siirtyi jo 2-0-johtoon Mikko Kuninkaan ja Vahid Hambon osumilla. IFK kuitenkin rankaisi omista paikoistaan kovalla prosentilla ja pisteet tasattiin lukemin 2-2.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kaipaa joukkueeseensa lisää keskittymistä, jotta pienet virheet saataisiin pois.

- Meillä on alla IFK-peli ja sen tuomat rasitukset. Lisäksi olemme joutuneet matkustamaan, joten meillä on pientä väsymystä alla. Paransimme taas vähän edellisestä ottelusta, mutta emme keskittyneet tarpeeksi loppuun asti. Etenkin meidän keskittyminen herpaantui pienissä tilanteissa. KuPS on suoraviivainen, mutta samalla erittäin taitava joukkue. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä.

- Olemme edellisissä otteluissa luoneet kyllä maalipaikkoja, nyt meidän vain pitäisi laittaa niistä paremmin sisään ja pitää vastustaja pois paikoilta. KuPS kaatuu kurinalaisella, kärsivällisellä ja oikeassa paikassa räjähtävällä joukkuepelillä, Zeneli ennakoi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Kuopiossa ja KuPS on voittanut molemmat kohtaamiset. Talvella KuPS kaatoi Lahden Suomen Cupin karsinnassa Lucas Rangelin osumalla. Liigassa puolestaan KuPS iski taululle tylyt 3-0-lukemat Urho Nissilän, Aniekpeno Udoh'n ja Ilmari Niskasen osumilla.

Maanantain otteluun Lahti lähtee jälleen ilman muutamaa avainpelaajaa. Dimitry Imbongo, Jean-Christophe Coubronne ja Henri Eninful ovat pelikieltoisia. Patrick Rakovsky ja Tim Martinen ovat loukkaantumisten takia sivussa. Edellisessä ottelussa puuttunut Mikko Viitikko on puolestaan kyennyt jälleen harjoittelemaan.

Kuopiolaisilla on menossa tärkeä ja tiivistahtinen otteluviikko. Maanantaina taistellaan liigapisteistä Lahdessa, torstaina ohjelmassa on UEFA Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen kotiottelu kovaa Slovan Bratislavaa vastaan ja sunnuntaina liigakausi jatkuu pohjoisessa Rovaniemellä. Viikko-ohjelmassa on kolme vaativaa peliä ja paljon matkustamista. Jokaisessa ottelussa kamppaillaan isoista asioista ja erittäin arvokkaista sarjapisteistä.

KuPS-joukkue esitti viime keskiviikkona jälleen parhaita puoliaan kukistamalla RoPS:n 3-0 riittävän hyvällä peliesityksellä. Maanantaina edessä on vaativa liigapeli syksyisellä nurmikentällä. KuPS lähtee Lahteen jatkamaan vahvaa hyökkäysvoittoista pelityyliään.

- Meillä on nyt edessämme tiukka kolmen ottelun viikko, jossa jokainen peli on tärkeä. Tänään pelataan luonnonnurmella, keskikenttäpelaaja Bismark Boateng on sivussa pelikiellon johdosta, KuPS-valmentaja Arne Erlandsen arvioi tämän illan peliä.

Boateng hankki RoPS-ottelussa liigakauden neljännen varoituksensa joutuen siten yhden ottelun mittaiseen pelikieltoon.

FC Lahti - KuPS Lahden Stadionilla maanantaina 14.9. kello 18.30.

Lähde: FC Lahden ja KuPS:n verkkosivut