AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 1502

FC Inter
3-4-3
vko.36 // 13.9.2020

Ennakko: HIFK-FC Inter

Ennakko: HIFK-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

HIFK:lla on maanantaina edessä jälleen iso kotiottelu, kun Bolt Arenalla saapuu vieraaksi FC Inter Turusta.

HIFK kohtasi torstaina HJK:n kauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä, joka päättyi Tähtirintojen 4-3 -voittoon Eero-Matti Auvisen loppuhetkien puskumaalin ansiosta. Upean derbyillan jälkeen joukkueelle ei kuitenkaan jää paljon lepoaikaa, sillä seuraava Veikkausliigaottelu on vuorossa jo maanantaina.

HIFK ja FC Inter kohtaavat toisensa toista kertaa tällä kaudella pelattuaan ensimmäistä kertaa vastakkain tasan kuukausi sitten Turun Veritas Stadionilla. Turun kamppailu tarjosi hyvää jalkapalloa kahden vahvan joukkueen välillä, vaikkakin loppuminuuttien tapahtumat herättivät keskustelua jälkeenpäin. Ottelu oli tasatilanteessa 2-2, kun FC Interille tuomittiin rangaistuspotku pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Connor Ruane laukoi tuosta pilkusta turkulaisten 3-2 -voittomaalin.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen HIFK hävisi ensin peräkkäin häntäpään Hakalle ja TPS:lle, mutta toisaalta viimeisimmissä otteluissaan voitti ensin Hongan ja viimeksi HJK:n. HIFK:ta ei hidastanut edes parhaan maalintekijän Luis Henriquen lähtö Tanskaan. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan HIFK:n edelliset ottelut kuvaavat vastustajaa hyvin.

– Kuusi pistettä otteluista Honkaa ja HJK:ta vastaan kertovat vastustajamme vaarallisuudesta. Heillä on paljon kokeneita pelaajia, joilla on kykyä ottaa iskuja vastaan ja puolustaa silloin, kun peli sitä vaatii. HIFK on erittäin hyvä transitioissa ja heidän ei ole tarvinnut luoda kovin montaa paikkaa vastustajaa rangaistakseen, Riveiro luonnehtii.

Maanantain ottelu on HIFK:lle kolmas peräkkäinen Veikkausliigan kärkipään joukkueita vastaan, eikä suuria muutoksia liene odotettavissa ottelukuvaan. Joukkueen tämän kauden parhaat peliesitykset ovat tulleet juuri sarjan kovimpia ryhmiä vastaan, kun HIFK on onnistunut puolustamaan palloa hallitsevaa vastustajaa vastaan sekä iskemään tehokkaasti maaleja omista paikoistaan.

– Nyt on jälleen vastassa vähän samantyylinen joukkue kuin FC Honka ja HJK:kin. Edellinen peli Turussa ei ollut meiltä huono peli ja se olisi voinut päättyä myös toisella lailla. Palautumisaikaa ei ole paljon, joten nyt myös pelaajien täytyy nopeasti nollata edellinen peli ja keskittyä seuraavaan.

- Uusi peli ja uudet kolme pistettä on jaossa, ja nyt meidän on taas nostettava pelin tasoa tietyillä osa-alueilla HJK-pelistä, sekä pysyä samalla tasolla joillakin muilla osa-alueilla, HIFK-valmentaja Teemu Kankkunen sanoo.

HIFK:n lisäksi myös Inter on pelannut vaihtelevasti viimeisen kuukauden aikana ja jopa pelin sisällä taso on heitellyt. Viime kierroksella SJK rokotti peräti kolme kertaa Inter-pelaajien yksinkertaisista huolimattomuusvirheistä ja pisteet jäivät Seinäjoelle luvuin 3-2. Riveiron mukaan Inter ei voi kuitenkaan keskittyä pelkästään virheiden välttelemiseen.

– Virheet ovat osa jokaista ottelua, eikä yksikään joukkue pelaa 90-minuuttista ilman niitä. Erona kuitenkin on, että edellisissä otteluissamme, erityisesti SJK:ta vastaan, vastustaja on käyttänyt virheet hyväkseen ja niillä on ollut suora yhteys lopputulokseen. On silti sanomattakin selvää, että meidän on vähennettävä virheiden määrää.

- Emme voi kuitenkaan valmistautua jokaiseen yksittäiseen otteluun vain se mielessämme, vaan paras ratkaisu tilanteeseen on pysyä keskittyneenä joka hetki, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.

Inter-pelaajista Connor Ruanen korttitili on täynnä ja hän joutuu huilaamaan huomenna. Sen sijaan viime kuun lopussa norjalaisen Stabækin jättänyt Filip Valencic on valmis pelaamaan maanantain ottelussa HIFK:ta vastaan. Slovenialainen on riskien minimoimiseksi käynyt Suomessa koronavirustestissä jo kahteen kertaan. Tosin pian voimaan astuvien uusien matkustusrajoitteiden periaatteilla hän olisi voinut liittyä joukkueen mukaan jo suoraan edellisessä ottelussa. Riveiron mukaan myös maajoukkuetauolla kovia kokeneet Benjamin Källman ja Jan Heinonen ovat jälleen valittavissa kokoonpanoon.

– Martti Haukioja ja Roope Kantola eivät ole valmiita tähän otteluun, mutta kaikki muut ovat, Riveiro tiivistää.


HIFK - FC Inter Bolt Arenalla maanantaina 14.9. kello 18.30.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC interin verkkosivut