AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1
#7 Veteli

12

(0-1)

Yleisöä 2281

HJK
4-4-2
#37 Atom #19 Väyrynen
vko.36 // 12.9.2020

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Ilves isännöi paikallistappion ärsyttämää HJK:ta sunnuntain ainoassa Veikkausliigaottelussa Ratinan Stadionilla.

Klubin 10 ottelun tappioton putki katkesi tylysti torstain 3-4 derbytappioon HIFK:lle. Päävalmentaja Toni Koskela joutuu ottamaan huomioon pelaajien kuormituksen tiukassa ottelutahdissa. Maaottelutauko antoi lepoa useimmille pelaajille, mutta Klubilta oli A-maajoukkueessa ja alle 21-vuotiaiden pelissä Daniel O'Shaughnessy, Nikolai Alho, Lucas Lingman ja Eetu Vertainen.

– Peli tulee nopeasti torstain paikallisottelun jälkeen. Suurimmaksi osaksi tässä voi vain palautella. Tietenkin pelaajilla on viime viikoilta hiukan erilainen kuormitus alla, mikä johtuu maajoukkue-edustuksista, loukkaantumisista yms. Pelaajatilanne hieman paranee, kun Bubacar Djalo palaa pelikiellosta ja osa rajoitteista pienenee sekä ne, joilla on viime viikolta kova rasitus, ovat saaneet pari päivää lisää palautumisaikaa.

Myös Ilveksellä on allaan turhauttava tappio pääkaupunkiseudulla. Keskiviikkoiltana Tapiolassa kissapeto johti 75. minuutille asti, mutta päästi synkän kaksiminuuttisen aikana FC Hongan 3–2-johtoon ja lopulta voittoon asti.

Monen muun tapaan myös Ilveksen leirissä seurattiin torstaista Stadin derbyä.

– Tulos ei tietenkään miellyttänyt HJK:ta, mutta se ei poista joukkueen laadukkuuta. Peli osoitti sen faktan, että HJK on varmasti sarjan paras joukkue, joka pystyy pelin sisällä rytmi- tai pelaajavaihdoilla kääntämään edun itselleen.

– HIFK selvisi tiukimman kautta. Onni ei välttämättä seuraa ihan noin monta kertaa peräkkäin, päävalmentaja Jarkko Wiss varoittaa.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Bolt Arenalla päättyi heinäkuun lopussa Klubin 2-0 voittoon. Tuolloin Klubin maalintekijöinä kunnostautuivat Tim Väyrynen ja Ferhan Hasani. Vaikka kokonaisuudessaan ottelu oli HJK:n hallintaa, vierasjoukkueella oli ottelussa omat mahdollisuutensa; parhaat tekopaikat osuivat Lauri Ala-Myllymäelle ja Naatan Skytälle. Hasanin tekemä toinen osuma tuli vain muutama minuutti ennen pelin loppua.

– Ilves on hyvä joukkue lukemaan vastustajan vahvuuksia ja heikkouksia ja hyödyntämään jälkimmäisiä. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme me päästimme Ilveksen avausjaksolla liikaa vastahyökkäyksiin. Toisella puoliajalla tilanne sitten parani, ja peli oli paremmin meidän näpeissämme.

- Samaan pitää luonnollisesti pystyä sunnuntaina Tampereella. Meidän on pidettävä peli kontrollissamme ja luotava sitä kautta riittävästi laadukkaita maalintekopaikkoja, Koskela analysoi.

Wissillä on myös selkeät teesit sen suhteen miten kotijoukkue kamppailuun lähtee.

– HJK:lta löytyy nimekkäitä pelaajia ja juoksuvoimaa. Meillä ei ole mitään hävittävää. Käymme lauantain viimeistelytreeneissä läpi oman taktiikkamme. Sitten vain luotamme itseemme ja teemme sen, Wiss sanoo.

Ilveksen vakioringistä puuttuvat ainakin Mettälä, Naatan Skyttä, Iiro Järvinen ja Baba Mensah.


Ilves - HJK Ratinan Stadionilla sunnuntaina 13.9. kello 18.30.