AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-2-3
#20 Lepistö #9 Ledesma #20 Lepistö

32

(2-1)

Yleisöä 1978

FC Inter
3-4-3
#16 Kagayama #4 Ketting
vko.36 // 8.9.2020

​Ennakko: SJK-FC Inter

​Ennakko: SJK-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Edellisottelussaan kaivatun voiton ottanut SJK saa keskiviikkona vastaansa FC Interin OmaSp Stadionilla.

SJK:n edellinen kotiottelu päättyi riemuisasti voittoon, kun RoPS kaatui OmaSp Stadionilla. Samalla se katkaisi SJK:n yhdeksän ottelun voitottoman putken.

– RoPS-peli oli hyvä voitto, mutta kyllä meidän pitää peliä edelleen parantaa. Mutta siitä pelistä tärkeintä oli oikeastaan se voitto, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Honkavaara osaa odottaa todella kovaa vastustajaa vieraaksi keskiviikkona.

– Nyt vastaan tuleva FC Inter on meille iso haaste, sillä se on hyvä joukkue. Se on myös joukkue, joka tekee mitä milloinkin tarvitaan. Eli välillä ne on suoraviivaisia ja välillä taas pelaavat hyvinkin alhaalta – tai maltillisesti alhaalta. Se on monipuolinen joukkue.

- Kyllä Interissä on myös selkeät heikkoudet, mutta meidän pitää itse pelata sen verran hyvin, että saamme ne heikkoudet näkyviin, toteaa Honkavaara.

Otteluohjelmasta ja koronapandemiasta johtuen joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on kulunut jo reilut 14 kuukautta, mutta nyt SJK ja Inter kohtaavat toisensa kahdesti kymmenen päivän sisällä. Viime kaudella sarjataulukossa Inter oli selkeästi SJK:n edellä, mutta pelikentällä molemmat kohtaamiset päättyivät seinäjokisten 2-1-voittoihin. Interin edelliset SJK-voitot niin vieraissa kuin kotona ovatkin kauden 2018 puolelta.

Pitkä tauko joukkueiden kohtaamisten välillä tarkoittaa, että viime vuoden elokuussa Interiin saapuneelle englantilaispelaaja Connor Ruanelle SJK on täysin uusi tuttavuus. Vasemmalla laidalla viihtyvälle Ruanelle ainoa tuttu pelaaja vastustajan riveissä on viime kauden joukkuekaveri Niko Markkula.

– Tiedän vastustajasta tietysti kaiken valmentajien kertoman. Olemme tutustuneet heihin hyvin ja tiedämme, että heillä on hyvä joukkue. Minusta me olemme silti parempia ja meidän täytyy näyttää se myös kentällä.

– Nikon muistan tietysti hyvin ja kukaties pelaamme huomenna vastakkain samalla puolella kenttää. Siitä on jo aikaa, kun olemme viimeksi nähneet, mutta tunnemme toisemme tietysti hyvin. Huomenna kentällä ei kuitenkaan ole aikaa ystävyydelle, englantilainen naurahtaa.

Jo hyvissä ajoin ennen siirtoikkunan sulkeutumista viime sunnuntaina, on SJK vahvistanut rivejään kolmella uudella pelaajalla. Hyökkäyspään Jake Jervis ja Emmanuel Ledesma, ovat jo ehtineet pelatakin kahdessa ottelussa. Heidän lisäksi mukaan liittyi brasilialaispuolustaja Murilo, joka saattaa tehdä debyyttinsä keskiviikon ottelussa.

Maajoukkuetehtävät tuovat pieniä kysymysmerkkejä SJK:n kokoonpanoon. Serge Atakayi ja Matias Vainionpää ovat vielä tiistaina Suomen U21-maajoukkueen mukana, kun Suomi kohtaa Ukrainan EM-karsinnoissa Helsingissä. Molemmat liittyvät takaisin SJK:n vahvuuteen ennen keskiviikon ottelua. Myös sunnuntaina Kosovon riveissä pelannut Anel Rashkaj liittyy SJK:n mukaan ennen keskiviikon ottelua.

Interin pelaajatilanteeseen maaottelutauon vaikutus ei ole kuitenkaan ollut pelkästään positiivinen. Perjantain U21-maaottelun seurauksena Martti Haukioja joutui jättämään maajoukkuekomennuksen kesken, eikä pysty osallistumaan myöskään Interin otteluun huomenna. Haukiojan ohella Jan Heinonen ja Roope Kantola eivät ole maaottelutauon jäljiltä huomenna pelikunnossa. Lisäksi uusi hankinta Filip Valencic ei ole vielä liittynyt joukkueen mukaan.


SJK – FC Inter OmaSp Stadionilla keskiviikkona 9.9. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut