AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#9 Rangel #7 Sale #13 Udo

30

(2-0)

Yleisöä 1451

RoPS
4-4-2
vko.36 // 8.9.2020

Ennakko: KuPS-RoPS

Ennakko: KuPS-RoPS

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran tapahtumarikkaat kotiottelut jatkuvat keskiviikkoiltana jälleen oman kotiyleisön edessä, kun Rovaniemen Palloseura saapuu vastustajaksi.

Joukkueet kohtaavat toisensa nyt ensi kertaa tällä liigakaudella. Kuopiolaisten pelikausi jatkuu syyskuussa tiiviillä tahdilla: maanantaina 14.9. ohjelmassa on Veikkausliigaottelu Lahdessa, torstaina 17.9. taistellaan UEFA Europa Leaguen toisen karsintakierroksen kova kotiottelu ja sunnuntaina 20.9. pelataan jälleen Veikkausliigaottelua Rovaniemellä. HIFK-kotiottelu on ohjelmassa seuraavana keskiviikkona 23.9. Jokaisessa ottelussa kamppaillaan isoista asioista ja erittäin arvokkaista sarjapisteistä.

Sitkeästi taisteleva RoPS on pelannut Veikkausliigassa kolmetoista sarjakierrosta ilman voittoa. Pohjoisen porukka saapuu Kuopioon yllätysvalmiilla asenteella hankkimaan tämän kauden ensimmäistä liigavoittoaan. Mitään helppoa läpihuutojuttua ei ole nytkään luvassa, vaikka sarja-asetelman perusteella niin voisi olettaa. KuPS on harjoitellut maaottelutauon aikana ammattilaisjoukkueen tavoin ja keskiviikon kotipeliin lähdetään täydellä energialla.

KuPS-joukkueen hyökkäävä pelitapa tuottaa jokaisessa ottelussa runsaasti mainioita maalintekopaikkoja. Niiden tehokas hyödyntäminen on keskiviikkona jälleen avainasemassa. Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen ja poikkeuksellisen juoksuvoimainen laitakiitäjä Usman Sale valittiin maanantaina Veikkausliigan elokuun tähdistöjoukkueeseen.

Laitahyökkääjä Ilmari Niskanen on kotiutunut A-maajoukkueen voitokkaalta ottelumatkalta Irlannista. KuPS haluaa aloittaa syyskuunkin voitokkaissa tunnelmissa liigakauden kääntyessä jälkimmäiselle puoliskolleen.

- Maaottelutauon päätyttyä nyt alkaa tämän sarjakauden toinen osa. On tärkeää saada sille hyvä uusi alku. Päivän parhain kokoonpano otetaan aina käyttöön ja sellaisella me pelaamme keskiviikkonakin, KuPS-valmentaja Arne Erlandsen tiivistää kotiottelun lähtökohdat.

RoPS:n pitkään vaivannut sairasosasto alkaa pikkuhiljaa jo tyhjenemään. Tiistain valmistavissa harjoituksissa Aleksandr Kokko ja Youness Rahimi olivat jo täysipainoisesti mukana.

Juho Hyvärinen ei ennättänyt maajoukkuekomennukselta vielä Rovaniemelle, vaan liittyy joukkueen mukaan suoraan Kuopioon.'


KuPS - RoPS Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla keskiviikkkona 9.9. kello 18.30.

Lähde: KuPS:n verkkosivut