AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
TPS
4-4-2
#4 Holma #25 Hernandez

23

(1-2)

Yleisöä 1360

FC Haka
4-5-1
#11 Markkanen #10 Chidi #11 Markkanen
vko.36 // 8.9.2020

Ennakko: TPS-FC Haka

Ennakko: TPS-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga palaa maaottelutauolta ja TPS:llä on edessä kaksi äärimmäisen tärkeää kotiottelua.

Heti keskiviikkona Turkuun saapuu samoista sijoista taisteleva FC Haka. TPS kohtaa valkeakoskelaiset nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ja kun mennään viisi päivää Haka-ottelusta eteenpäin, niin jo maanantaina Veritas Stadionille saapuu IFK Mariehamn.

TPS ja FC Haka ovat molemmat sarjanousijoita ja molempien joukkueiden ensisijainen tavoite on sarjapaikka Veikkausliigaan myös kaudeksi 2021. TPS on voittanut toistaiseksi kolme ottelua (RoPS, FC Inter ja HIFK), mutta Haka sai voittotilinsä auki vasta yhdennellätoista yrittämällä, kaatamalla HIFK:n Helsingissä 0-1. Haka on pelannut vastapainoksi toki viisi tasapeliä. TPS:llä on näin yhden pisteen etumatka Hakaan nähden ennen keskiviikon jännitysnäytelmää.

- Saatiin lepoa ja myös hyvää treeniä, tämä oli hyvä viikko ja teki hyvää kaikille. Vedettiin pari vähän rennompaa treeniä ja pelaajilla oli pari päivää vapaata. Sen jälkeen on sitten keskitytty Haka-otteluun, TPS-luotsi Jonatan Johansson kertoo.

- Totta kai tulee kova ottelu. Haka on monessa pelissä pelannut hyvin, mutta ei saanut tulosta. Tämä on tietysti tärkeä ottelu sarjatilanteen kannalta, mutta ei pidä ottaa painetta mistään pakkovoitosta. Tärkeintä on pelata hyvin.

Aivan oman mausteensa keskiviikon kamppailuun tuovat molempien joukkueiden valmentajat. TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson ja Haka-luotsi Teemu Tainio ovat monivuotisia pelikavereita Suomen maajoukkueesta. Haka kiinnitti vielä omaan valmennusryhmäänsä loppukauden kattavalla sopimuksella kolmannen huuhkajalegendan, Sami Hyypiän. Näiden kolmen herran yhteen laskettu ottelumäärä Suomen paidassa on mykistävä, yhteensä 274 A-maaottelua. Tähän kun lisätään vielä Tintin, Temen ja Samin satojen otteluiden pelikokemus ulkomaisista huippusarjoista, niin aika paljon auktoriteettia, näkemystä ja osaamista kentän laidalla nähdään.

TPS on onnistunut voittamaan ottelunsa kaksi kertaa Hakaa useammin ja onkin pisteen koskilaisia edellä kolmella voitollaan. Haka puolestaan on voittanut vain kerran, mutta päässyt viidesti tasapeliin, vaikka niistä olisi ollut voittojakin napattavissa.

Menneillä esityksillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, kun nämä kaksi joukkuetta iskevät yhteen, metsästäen sarjapaikkojensa kannalta elintärkeitä pisteitä. Hakan valmentaja Teemu Tainiolla on varsin hyvin tiedossa, että missä turkulaiset ovat onnistuneet Hakaa paremmin.

– Tämä on jälleen sellainen pienten marginaalien peli. TPS on saalistanut kotona voittoja erittäin tarkasti puolustamalla ja iskemällä sitten sen yhden maalin erikoistilanteesta tai vastaavasta.

– Meidän pitääkin olla tarkkana heidän erikoistilanteidensa kanssa.

TPS:lla on uusia kasvoja rivissä, mutta joukkue koki myös kaksi valitettavaa takaiskua maaottelutauolla. Hienosti oman paikkansa joukkueen keskikentältä löytänyt Jesper Karlsson mursi joukkueharjoituksissa sääriluunsa ja hänen Veikkausliigakautensa on ohi. Lisäksi keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen loukkaantui Pikkuhuuhkajien harjoituksissa ja hän on alustavan ennusteen mukaan sivussa noin kuukauden päivät.

- Valitettavasti vain tuli myös pari loukkaantumista. Näitä kuitenkin jalkapallossa tulee.

Hakan puolustukselle hyvä uutinen on uitenkin se, että Niklas Friberg palaa loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon. Myös uusi hankinta Lucas saattaa pelata jo keskiviikkona. Muutoin Hakan pelaajatilanne on ennallaan, eli Ville-Valtteri Starck on loukkaantuneena, kuten on myös Medo ainakin vielä tämän viikon otteluista.


TPS - FC Haka Veritas Stadionilla keskiviikkona 9.9. kello 18.30.

Lähde: TPS:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut