AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Haka
4-5-1

02

(0-1)

Yleisöä 2271

Ilves
3-4-3
vko.35 // 31.8.2020

Ennakko: FC Haka-Ilves

Ennakko: FC Haka-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Pirkanmaan derby palaa Veikkausliigaan tiistaina, kun FC Haka isännöi Ilvestä Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 18.30.

Tiistaina ilmassa on historian havinaa, sillä edellisen kerran joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa 1996, jolloin Hakan joukkueessa oli muun muassa Teemu Tainio. Sen jälkeen molemmilla onkin ollut vaiherikkaat vuodet, mutta nyt 24 vuoden odotuksen jälkeen nämä suomalaisen jalkapallon perinteikkäät seurat iskevät yhteen korkeimmalla sarjatasolla.

Hakan tilanne kauden ensimmäiseen Veikkausliigan Pirkanmaan derbyyn lähdettäessä on kohtuullisen hyvä. Avausvoitto tuli viime viikon sunnuntaina ja pistetili karttui lisää FC Lahtea vastaan keskiviikkona.

Myös pelaajatilanne on pysynyt kohtuullisena, sillä viime ottelussa pelikieltonsa kärsineet Medo ja Jami Kyöstilä ovat taas käytettävissä. Lisäksi Samuel Chidi ja Eero Markkanen saivat keskiviikkona huilata puoli ottelua, joten he ovat aavistuksen tuoreemmilla jaloilla mukana.

Lähes viikon tauko otteluiden välillä on antanut Hakalle hyvin aikaa palautua. Valmentaja Teemu Tainio on tuskaillut elokuun tiukkaa ottelutahtia, joten nyt koko joukkue pääsee paitsi palauttelemaan, mutta välipäivät antavat aikaa myös keskittyä pelissä vielä parannettaviin asioihin.

– Ei olla kotona voitettu vielä yhtään peliä, joten nyt kun saadaan puolustus kuntoon, niin taistellaan voitosta, ennakoi Tainio Hakan sivuilla.

– Tämä tulee olemaan sellainen pienten marginaalien peli ja meidän tulee olla koko ajan hereillä. Ottelu voi ratketa johonkin erikoistilanteeseen, joten joukkuepuolustamisen pitää olla parempaa.

Valkopaitojen ehkä ainoa huolenaihe on vielä puolustuksen keskustassa oleva topparivaje, kun Ville-Valtteri Starck ja Niklas Friberg ovat loukkaantuneina. Uusi hankinta Lucas ei ole vielä käytettävissä ja AC Kajaanista pika-apuna viime ottelussa pelannut Johannes Kytilä tarvittiin takaisin AC Kajaanin riveihin.

Tosin Jacob Bushue ja Seth Saarinen paikkasivat hyvin Helsingin voittopelissä ja nyt käytettävissä on myös tuolloin vaivoista kärsinyt Jonas Häkkinen.

Sarjassa kahdeksantena oleva Ilves puolestaan voitti edellisessä Veikkausliigan ottelussaan FC Lahden 3–1 viikko sitten lauantaina. Viimeisin pelillinen koitos tamperelaisilla oli torstaina Irlannissa, kun Eurooppa-liigan karsintaottelu Shamrock Roversia vastaan päättyi 2–3-tappioon äärimmäisen tiukan rangaistuslaukauskilpailun (11–12) jälkeen.

– Olihan se rankka reissu niin henkisesti kuin fyysisesti. Nyt on hikoiltu treeneissä sekä päästy pettymyksestä ja matkaväsymyksestä yli, joten uskon meidän pelissä olevan paljon positiivisia elementtejä. Vaikkemme jatkoon Euroopassa päässeetkään, niin joukkueen itseluottamus kasvoi.

– Koko joukkue näytti puhaltavansa yhteen hiileen ja samaa tarvitaan jatkossakin. Meiltä puuttuu kahdeksan pelaajaa kokoonpanosta. Diogo Tomásilla on korttitili täynnä ja reissulta tuli muutama loukkaantuminen lisää, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.


FC Haka-Ilves tiistaina 1.9. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Hakan ja Ilveksen verkkosivut