AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

22

(2-0)

Yleisöä 1532

FC Inter
3-4-3
vko.34 // 30.8.2020

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti saa maanantaina vieraakseen sarjakakkosena olevan FC Interin.

FC Lahti tasasi keskiviikkona Valkeakoskella pisteet Hakaa vastaan. Lahden peli näytti ajoittain hyvältä ja lahtelaiset onnistuivat maalinteossa kahdesti, mutta samalla helpot virheet veivät mahdollisuuden täyteen pistepottiin. Jasin Assehnoun vei Lahden johtoon ottelun alussa, mutta Haka käytti painostusjaksonsa hyväksi ja tasoitti ottelun. Jean-Christophe Coubronne iski toisella jaksolla unelmamaalin, mutta Haka kampesi itsensä lopussa tasoihin. Pisteellä Lahti kuitenkin nousi kuudenneksi.

FC Lahti lähtee maanantain Inter-otteluun hakemaan parempaa suoritusta ja täyttä pistepottia. Dimitry Imbongo on pelikiellossa. Ottelu jää väliin myös Teemu Jäntiltä, Tim Martiselta ja Viljami Isotalolta. FC Lahden päävalmentajan Ilir Zenelin mukaan kokoonpanossa nähdään jälleen pientä rotaatiota.

- Pääsemme taas pienen tauon jälkeen takaisin kotiin. Emme ole tyytyväisiä kahteen edelliseen otteluun, vaikka jälkimmäisessä oli jo hyviä elementtejä. Vierasreissulta saimme osumia ja kolhuja ja sen lisäksi osalla pelaajista painaa vielä edelliset ottelut. Kokoonpanoon tulee pientä rotaatiota. Vastustaja Inter on vahva, taitava, tekninen ja taktinen. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen omilla vahvuuksillamme, jotta saamme pistepotin, Zeneli kertoo seuransa verkkosivuilla.

FC Inter kärsi edellisessä liigaottelussa tappion Turun paikallisottelussa, vaikka Sinimustat olivat pelillisesti paikalliskilpailijaansa edellä. Torstaina Inter puolestaan kohtasi vieraskentällä Eurooppa Liigassa unkarilaisen Honvéd FC:n. Kohtaaminen venyi jatko-otteluun ja lopulta turkulaiset putosivat lukemin 2-1. Interin ainokaisen viimeisteli brassikärki Liliu.

Kahdesta tappiollisesta ottelusta huolimatta Inter on vaarallinen vastustaja. Timo Furuholm on ollut kovassa maalivireessä ja hän on iskenyt jo kahdeksan osumaa. Hänelle paikkoja ovat luoneet muun muassa lahtelaisille tuttu Aleksi Paananen, japanilaistaituri Taiki Kagayama ja laitapelaajat Connor Ruane ja Kevin Kouassivi-Benissan. Interin nimivahvaa miehistöä täydentävät puolustajat Rick Ketting ja Juuso Hämäläinen.

Inter lähtee otteluun sarjataulukon toiselta sijalta HJK:n mentyä kahden pisteen sarjajohtoon tasoittavalla ottelullaan keskiviikkona. Interin edellinen ottelu sen sijaan on Eurooppa-liigan karsinnoista Budapestista. Joukkue pysyi hyvin ottelua isännöineen Honvédin vauhdissa mukana, mutta jatkoaikatappion jälkeen tasaväkinen kamppailu oli Interille laiha lohtu. Viime vuonna Inter pääsi silti voittoputkeen kovien europelien jälkeen ja maalivahti Henrik Moisander luottaa, että aineksia tasonnostoon liigakentillä on myös tänä vuonna.

– Uskon samanlaiseen vaikutukseen. Pelattiin hyvä peli Unkarissa, mikä ei valitettavasti johtanut jatkopaikkaan. Jos jatkamme pelaamista samaan malliin, niin liigassa varmasti saamme hyviä tuloksia loppukaudella, 34-vuotias Moisander arvelee.

Joukkueet kohtasivat Suomen Cupin välierässä kesäkuun lopussa Turussa. Aikainen maali pakotti lahtelaiset hyökkäämään riskillä ja Inter teki Lahdesta hakkelusta ja voitti ottelun lopulta 5-0. Turkulaiset onnistuivat laajalla rintamalla ja maalitilastoihin pääsivät Taiki Kagayama, Roope Kantola, Aleksi Paananen ja Elias Mastokangas, joka osui ottelussa kahdesti.

Virallisissa otteluissa Inter on ollut Lahtea hieman parempi voitoin 27-23 ja viime vuodet ovat olleet varsinkin kotiotteluissa Interille suosiollisempia. Lahdessa sen sijaan kaksi edellistä kamppailua vuosilta 2019 ja 2018 ovat päättyneet tasalukemiin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on siis kesäkuinen Suomen Cupin välierä, jossa FC Inter nappasi loppuottelupaikan itselleen selkein 5-0-lukemin. Moisander kuitenkin muistuttaa Interin käyttäneen maalipaikkansa siinä ottelussa erinomaisesti hyväkseen.

– Se oli meiltä hyvä peli ja ennen kaikkea olimme tehokkaita maalipaikoissa. Huomisesta ottelusta ei varmasti tule yhtä helppoa, mutta jos luomme yhtä paljon maalipaikkoja kuin viime peleissä, niin meillä on taas hyvät mahdollisuudet voittoon, Moisander uskoo.

Maanantain ottelu on FC Interille jo kahdeksas elokuun aikana. Kova pelitahti ei ole kuitenkaan näkynyt loukkaantumislistalla, sillä valmennuksen mukaan koko 21 pelaajan ryhmä on valmiina astelemaan kentälle huomenna.


FC Lahti-FC Inter Lahden stadionilla maanantaina 31.8. kello 18.30.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Interin verkkosivut