AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

31

(3-1)

Yleisöä 1727

TPS
4-4-2
vko.34 // 28.8.2020

Ennakko: KuPS-TPS

Ennakko: KuPS-TPS

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran värikkäät kotiottelut jatkuvat jälleen lauantai-iltana oman kotiyleisön edessä. Veikkausliigan nousijajoukkue Turun Palloseura saapuu vastustajaksi 12:nnen sarjakierroksen otteluun, joka alkaa Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla kello 18.30.

Sarjanousija saapuu Kuopioon voitontahtoisella asenteella. TPS on hankkinut kaksi arvokasta voittoa kukistamalla ensin liigaa johtaneen FC Interin 1-0 ja sitten keskiviikkona HIFK:n samoin 1-0. Kovavireinen HIFK kukistui kuopiolaisillekin tutun kärkipelaajan Mika Ääritalon osumalla. Liigatasolle palannut Tepsi tulee tarjoamaan kuopiolaisillekin kovan vastuksen uuden päävalmentajansa Jonathan "Tintti" Johanssonin johdolla.

Joukkueet kohtaavat nyt ensi kertaa tällä liigakaudella. Kuopiolaiset ovat varautuneet tiukkaan ja vaativaan ottelutapahtumaan sarjanousijan kanssa.

- TPS on hankkinut kaksi arvokasta voittoa ja joukkue on hyvässä kunnossa. Samat asiat ovat tärkeitä kuten kaikissa muissakin liigaotteluissa. Vaikea peli tulee, liigassa jokainen peli on vaikea mikäli oma keskittyminen ei ole sataprosenttista. Sen lisäksi tarvitaan korkeaa laatua kaikessa tekemisessä, KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen tiivistää lauantaisen kotipelin lähtöasetelmat seuransa verkkosivuilla.

KuPS tuli viime lauantaina hienosti takaisin kukistamalla vahvan IFK Mariehamnin 2-1. KuPS on pelannut tällä kaudella kotonaan erittäin vahvasti ja vahvaa menoa halutaan jatkaa TPS-ottelussakin. Vauhdikas hyökkääminen tuottaa runsaasti mainioita maalintekopaikkoja ja niiden tehokas hyödyntäminen on jälleen avainasemassa kuten aina.

- Me olimme IFK-ottelussa aika hyviä. Tietenkin me yritämme jokaisessa ottelussa ns. tappaa pelin, mutta se ei ole aina mikään helppo tehtävä. Jokaisessa pelissä pitää yltää sataprosenttiseen suoritukseen hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi, KuPS-valmentaja muistuttaa.

TPS tulee avaamaan Kuopiossa aika erilaisella kokoonpanolla kuin edellisessä HIFK-ottelussa. Vastuuta on pakko laittaa kiertoon näin kovassa otteluruuhkassa.

- Jotkut pelaajistamme eivät ole pelanneet niin paljon kahdessa edellisessä ottelussa, mutta kaikki tulivat todella hyvin vaihdosta sisään. Kun sä tulet vaihdosta tuollaisessa pelissä, sulla on aina tietty tarkka rooli. Pelipaikka ei ole edes välttämättä ihan oikea, mutta kaikki kaverit hoitavat roolinsa hienosti. HIFK-pelissä esimerkiksi Jussi (Pikkarainen) täytti täysin paikkansa, Baba (Diop) sai yleisönkin mukaan ja Juri (Kinnunen) pääsi kaksi kertaa boksiin vaarallisesti. Vaihtopelaajien tärkeys on tosi suuri, päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa TPS:n verkkosivuilla.

TPS:n viimeistelyharjoitukset olivat perjantaina Kupittaalla ja osa pelaajista joutui ottamaan harjoitukset hieman kevyemmin. TPS:llä on myös muutama poissaolo ja syynä on ihan puhtaasti levon tarve. Inter- ja HIFK-otteluissa loistaneet Mika Ääritalo ja Sami Rähmönen jättävät KuPS-pelin kokonaan väliin.

- Osa pelaajista tarvitsi kunnon treeniä alla ja osalle tämä päivä oli vaan hölkkää, koska he ovat pelanneet niin paljon. Pari pelaajaa jää myös Kuopion reissulta kokonaan pois. KuPS-peli vaan tulee näille muutamille kokeneimmille pelaajille nyt liian nopeasti, Johansson tietää.


KuPS-TPS Kuopion Keskuskentällä lauantaina 29.8. kello 18.30.

Lähde: KuPS:n verkkosivut