AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

21

(1-0)

Yleisöä 1842

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.33 // 21.8.2020

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura pelaa lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Vuorossa on Veikkausliigaottelu, jossa kohdataan kova kilpakumppani IFK Mariehamn.

KuPS-joukkue palasi perjantaina normaaliin liiga-arkeen palattuaan torstaina pitkältä pelimatkaltaan Norjasta. Pelaajat kokoontuivat perjantaina aamupäivällä stadionin tiloihin ryhtyen valmistautumaan lauantaiseen voimainkoitokseen.

Perjantain treenit vedettiin intensiivisellä tempolla ja fokus on kohdistettu täydellisesti lauantaihin. KuPS on pelannut tällä kaudella kotonaan erittäin vahvasti ja vahvaa menoa halutaan jatkaa IFK-ottelussakin.

- Kotona me haluamme tottakai määrätä pelin tahdin ja voittaa. Me haluamme osoittaa, että me tulemme takaisin keskiviikkona koetusta pettymyksestä, KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen tiivistää lauantaisen kotipelin lähtöasetelmat.

IFK-leirissä KuPS:n keskiviikkoisia otteita seurattiin luonnollisesti tarkkaan, mutta tappion vaikutusta kuopiolaisten otteisiin voi päävalmentaja Lukas Syberyjskin mukaan vain arvailla.

- Se voi olla mitä vain jättipettymyksestä ja väsymyksestä aina suunnattomaan revanssihaluun heidän joukkueessaan. Emme me sitä niin paljon mieti, vaan keskitymme siihen mitä voimme ja haluamme itse tehdä, Syberyjski sanoo.

IFK pääsee otteluun joka tapauksessa hyvässä lennossa, kun alla on kolme perättäistä voittoa.

- Niitä yhdeksää pistettä kukaan ei voi ottaa meiltä pois ja totta kai otamme tämän putken mukaamme seuraavaankin peliin. Samalla se on parempi kuitenkin laittaa vähän sivuun ja pyrkiä pitämään pelimme siinä kuosissa, jossa se harjoittelun myötä on – vain sillä tavalla voimme parantaa.

IFK:lta varmojaa poissaolijoita ovat Yanga Baliso ja varoitustilinsä täyteen saanut Peter Makrillos. Edellisottelussa luokkaantuneet Riku Sjöroos ja Lassi Järvenpää eivät välttämättä ole vielä mukana ja lisäksi flunssasta kärsineen Frans Grönlundin pelaaminen on kysymysmerkki.


KuPS - IFK Mariehamn Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla lauantaina 22.8. kello 17.00.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut, Ålandstidningen