AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3

31

(1-1)

Yleisöä 1411

FC Lahti
4-3-3
vko.33 // 21.8.2020

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Puolustuskurinsa löytänyt Ilves pyrkii seuraavaksi tehostamaan hyökkäystään FC Lahden kustannuksella. Pari viikkoa sitten "Mustat kuhnurit" voittivat tamperelaiset 3–2-lukemin, joten tuoreita kalavelkoja on maksettavana.

Yleensä tasaisia otteluita vääntäneet Ilves ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa vuodesta 2015 alkaen viisitoista kertaa. Ilves on voittanut neljästi ja hävinnyt seitsemästi. Neljä kertaa pisteet ovat menneet jakoon. Tänä vuonna joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran jo Suomen Cupissa. Tupsukorvilta maalipuiden väliin osuivat Eetu Mömmö ja Iiro Järvinen, lahtelaisilta Mikko Viitikko.

Tuorein voimainkoitos löytyy kuitenkin vain parin viikon takaa, kun kissapetoa kylvetettiin 3–2-lukemin mastokaupungissa. Jasin Assehnoun maalasi kahdesti ja Teemu Jäntti kertaalleen, eivätkä Diogo Tomásin loppuhetkien kaksi maalia riittäneet kuromaan eroa umpeen.

Ilveksen sijoitukseen kahdeksantena on vaikuttanut loukkaantumissuma. Pitkäaikaisloukkaantuneet Tiemoko Fofana, Baba Mensah ja Janne Saksela ovat yhä sivussa. Viimeisimpänä Eetu Huuhtasen lievä sormivamma laittoi nuoren maalivahdin toipilaslistalle. Iiro Järvisen, Lauri Ala-Myllymäen, Joona Vetelin ja Maksim Stjopinin pelikuntoa tarkastellaan lähempänä ottelupäivää.

– Muutama parempaan suuntaan mennyt pelaaja on ottanut takapakkia. Osalla on tällejä ja osan pitänee vielä kasvattaa kuntopohjaa. Toisaalta toisen epäonni on toisen mahdollisuus. Vastuuta jaetaan ja nyt tarvitaan koko joukkueen leveydeltä ponnistuksia, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo tamperelaisten sivuilla.

Päivän kauemmin levännyt FC Lahti puolestaan rökitti RoPSin kotonaan puhtaasti 3–0. Maalipuiden väliin osuivat Timi Lahti, Dimitry Imbongo ja Pyry Lampinen. Ilir Zenelin valmentama joukkue keikkuu sijalla kuusi, vain kaksi pistettä Ilveksen yläpuolella.

– Lahti on ollut viime aikoina vahvalla itseluottamuksella liikkeellä. Pelipaikat ja -roolit ovat monipuolisesti hallussa. He ovat pelanneet jopa erinomaisesti, pallonhallinta toimii. Ruokkiiko hyvä itseluottamus hyviä tuloksia vai toisinpäin, varmaan sekä että. Joka tapauksessa se putki meidän pitää heiltä katkaista, Wiss tietää.

Tampereelle FC Lahti lähtee ehjän harjoitusviikon jälkeen. Eemeli Virta on pelikieltonsa kärsinyt, eikä RoPS:a vastaan uusia tullut. Ilves-ottelu jää varmasti väliin vain Tim Martiselta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että hänen joukkueensa lähtee vierasotteluun hakemaan täyttä pistepottia.

- Lähdemme Tampereelle hyvällä fiiliksellä oman pelin kautta. Meillä on tuore kosketus heihin ja heillä meihin. Lähdemme jatkamaan siitä, mihin viimeksi jäimme. Henkinen, taktinen ja teknillinen taso on joukkueessa hyvä. Lähdemme totta kai hakemaan täyttä pistepottia. Kaikki fokus on siinä ja voittoa lähdemme hakemaan, Zeneli summaa.


Ilves-FC Lahti lauantaina 22.8. Ratinan Stadionilla kello 17.00 alkaen.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut