AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-1-2
#15 Tenho

11

(0-1)

Yleisöä 2448

FC Honka
3-4-3
#9 Dongou
vko.32 // 14.8.2020

Ennakko: HJK-FC Honka

Ennakko: HJK-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

HJK ja FC Honka iskevät Metrdoderbyssä yhteen lauantaina.

HJK:lla on syytä odottaa peliä luottavaisena, koska klubilaiset kukistivat viime kierroksella Kuopion Palloseuran ehkä kauden parhaalla esityksellä puhtaasti 3-0.

Kuudentena sarjassa olevat espoolaiset ovat tällä kaudella olleet taipuvaisia pelaamaan tasapelejä: toistaiseksi peräti kuusi espoolaisten yhdeksästä ottelusta on päättynyt pistejakoon. FC Hongan pelit sarjan kärkijoukkueita FC Interiä ja KuPSia vastaan ovat myös molemmat päättyneet 1-1. Espoolaisten ottelut ovat myös olleet sarjan vähämaalisimpia, verkot ovat heiluneet toistaiseksi ainoastaan 13 kertaa.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela korostaa, että lauantaina on vastassa hyvin erilainen joukkue kuin viime viikonloppuna.

– Nyt vastaan tulee todella eri tavalla hyökkäävä joukkue, joka liikuttaa palloa hyvin ja tulee sujuvasti pois ahtaistakin tiloista. Kun kuopiolaisia vastaan korostui ykkös- ja kakkospallojen voittaminen sekä välillä pallokontrollilla vauhdin hidastaminen, niin nyt meidän täytyy pitää pelissä mahdollisimman paljon korkeaa intensiteettiä ja käyttää hyväksi juoksuvoimaamme sekä dynaamisuuttamme, Koskela analysoi HJK:n sivuilla.

Honka pelasi viime kierroksella kauden kuudennen tasapelinsä, kun kotiottelu SJK:ta vastaan päättyi maalittomaan tasatulokseen. Keltamustat olivat ottelussa hallitsevampi joukkue, mutta maaleja ei Tapiolan urheilupuiston maanantai-illassa muutamista hyvistä paikoista huolimatta nähty.

Honka lähtee lauantain paikalliskamppailuun Veikkausliigan sijalta viisi. Erittäin tasaisessa sarjassa eroa kärkijoukkue FC Interiin on vain neljä pistettä. Lauantain vastustaja HJK löytyy sarjan toiselta sijalta, kaksi pistettä Honkaa enemmän keränneenä.

Honka on yhä Veikkausliigan ainoa tappioton joukkue. Voittoja on kertynyt kolme ja tasapelejä kuusi. Hongan yhdeksästä tehdystä maalista kolme on iskenyt Jean-Marie Dongou. Kaksi kertaa mieheen ovat onnistuneet Lucas Kaufmann ja Nasiru Banahene ja kerran ovat osuneet Demba Savage, sekä Borjas Martin.

Metroderbyssä kohtaavat kaksi Veikkausliigan vahvimmin tähän saakka pelannutta puolustusta. HJK:n verkkoon on tehty tällä kaudella viisi maalia. Honka laittaa vielä askeleen verran paremmaksi, sillä keltamustien päästettyjen maalien sarakkeesta löytyy koko sarjan pienin luku, neljä.

Honka onkin pitänyt omassa päässään nollat neljässä perättäisessä ottelussa. HJK:lla on siis varmasti edessään hikinen iltapuhde keltamustien vahvaa puolustusta vastaan.

Hongalta varmasti sivussa ottelusta on Nasiru Banahene. Henri Aallon pelikunto on vielä epävarma.

HJK-FC Honka lauantaina 15.8. Bolt Arenalla kello 17.00 alkaen.

Lähde: HJK:n ja FC Hongan verkkosivut