AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

32

(1-1)

Yleisöä 1662

HIFK
4-5-1
vko.32 // 13.8.2020

Ennakko: FC Inter-HIFK

Ennakko: FC Inter-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

FC Interin kotitaikaa saapuu perjantaina murtamaan huimaan vireeseen äitynyt HIFK. Veikkausliigan ottelu Veritas Stadionilla alkaa perjantaina kello 18.30.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset Turussa ovat olleet pistejakauman osalta varsin yksipuolisia. Kuudesta Veikkausliigan ottelusta HIFK on onnistunut ottamaan vain yhden tasapelipisteen kaudella 2016. Viime vuonna Interin onnistui kääntää keskinäinen ottelu Veritas Stadionilla kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin ja lopulta 3-2-voittoon.

HIFK:n kausi 2020 alkoi mollivoittoisesti, sillä joukkue hävisi kaksi ensimmäistä kotiotteluaan 0-3 KuPS:lle ja FC Lahdelle. Jälkimmäisen kotiottelun ja vasta kolmen pelatun kierroksen jälkeen päävalmentaja Tor Thodesen sai lähteä ja vastuu siirtyi valmennustiimissä jo entuudestaan olleille Teemu Kankkuselle ja Mike Keeneylle. Kaksikon alaisuudessa helsinkiläisjoukkue on ollut kuin uudestisyntynyt ja voitoilla SJK:sta, IFK Mariehamnista, Hakasta sekä TPS:sta HIFK on hilannut itsensä jo neljännelle sijalle. Kärkipaikkaa pitävään Interiin matkaa on vain kolme pistettä, ja HIFK on pelannut ottelun Interiä vähemmän.

HIFK on voittanut neljä viidestä ottelustaan nykyvalmennuksen alaisuudessa, mutta vielä paremmin on toistaiseksi pitänyt Interin kotitaika. Inter kun on ottanut kauden ensimmäisistä viidestä ottelustaan Veritas Stadionilla täydet pisteet. Viimeksi sunnuntaina pisteittä stadionilta poistui Haka, joka kaatui Timo Furuholmin ja ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Matias Ojalan osumilla. Maaleihin syötöt antoivat päillään vähemmän kookkaat Inter-hyökkääjät Taiki Kagayama ja Elias Mastokangas.

Perjantain ottelussa Interillä on liigakauden ensimmäinen pelikiellon aiheuttama poissaolo, sillä keskikentän Álvaro Muñiz katseli Haka-ottelussa keltaista korttia neljännen kerran ja joutuu huilaamaan yhden ottelun. Sen sijaan Arttu Hoskonen ja Haka-ottelusta pelipäivänä sivuun jäänyt Henrik Moisander ovat jälleen päävalmentaja José Riveiron käytettävissä.

HIFK johtaa Veikkausliigan kuntopuntaria viiden edellisen sarjakierroksen osalta. Joukkue on pelannut kaikki nämä viisi ottelua Mike Keeneyn ja Teemu Kankkusen alaisuudessa, eikä pistemenetyksiä toistaiseksi ole tullut kuin vierasottelussa Ilvestä vastaan tämän kuun alussa. Heinäkuun SJK-kotiottelusta käynnistynyt tappioton putki on pitänyt sisällään neljä voittoa ja yhden tasapelin.

HIFK on etenkin vierasotteluissaan noudattanut tiukkaa puolustuspeliä, samalla kun turkulaisjoukkue on tunnettu pallonhallinnastaan. HIFK:n Riku Selander näkee sekä eroja että yhtäläisyyksiä HIFK:n ja FC Interin välillä.

– Aika erilaiset joukkueet. FC Inter tykkää pitää pallonhallintaa, kun me taas enemmän hyökätään vastaan. Molemmat ovat hyvin valmennettuja joukkueita, jotka lähestyvät peliä eri tavoilla. Tiedossa on varmasti aika mielenkiintoinen asemataistelu. Hyökätään tietenkin sen verran kun pystytään, mutta mennään puolustuspää edellä, Selander toteaa HIFK:n sivuilla.


FC Inter-HIFK perjantaina 14.8. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Interin ja HIFK:n verkkosivut