AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3
#2 Lahti #28 Imbongo #21 Lampinen

30

(1-0)

Yleisöä 1407

RoPS
5-2-3
vko.32 // 13.8.2020

Ennakko: FC Lahti-RoPS

Ennakko: FC Lahti-RoPS

Kuva: Juha Tamminen

Perjantaina FC Lahti kohtaa kotikentällään Rovaniemen Palloseuran.

FC Lahti saalisti härkäviikolta FC Honkaa, HJK:a ja Ilvestä vastaan viisi pistettä. Sunnuntaina Ilves kaatui 3-2. Jasin Assehnoun osui kahdesti ja Teemu Jäntti kertaalleen ennen Ilveksen heräämistä. Pienet puolustusvirheet päästivät Ilveksen takaisin peliin, mutta suurta hätää Lahdella ei ollut. Voitolla lahtelaiset nousivat Ilveksen ohi kuudenneksi.

Perjantain otteluun Lahti lähtee liki ehjällä miehistöllä. Ainoastaan Tim Martinen on varmasti sivussa ottelusta. Härkäviikon rasitukset painavat kuitenkin vielä osan miehistön jaloissa. Päävalmentaja Ilir Zeneli miehistöineen lähtee hakemaan täyttä pistepottia.

- Viisi pistettä oli meidän minimimme viime viikolla. Seitsemän pistettä oli tavoite ja kun nyt katsoo pelejä, ei yhdeksän pistettäkään olisi ollut välttämättä vääryys, vaikka vastustajat olivat kovia. Onnistuimme samalla myös kierrätyksessä. Viime viikon rasitus kuitenkin näkyy vielä. Haluamme voittaa kotipelin. Vaikka RoPS on sarjan viimeisenä, se on vaikea vastus. Meidän pitää parantaa Ilves-ottelusta etenkin puolustuspeliä ja saada pienet virheet pois, hyväntuulinen Zeneli kertoo lahtelaisten sivuilla.

Vierailija Rovaniemen Palloseura metsästää yhä kauden avausvoittoaan. Edellisellä kierroksella joukkue oli pitkään kiinni tasapelissä IFK Mariehamnia vastaan kotikentällään. IFK kuitenkin kampesi lisäajalla itsensä voittoon ja jätti rovaniemeläiset liigan jumbosijalle. RoPS kuitenkin onnistui ottelussa tappiosta huolimatta maalinteossa kahdesti, kun topparijärkäle Zourab Tsiskaridze ja Joonas Vahtera onnistuivat maalinteossa.

RoPS on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista. Maalitykki Aleksandr Kokko on pelannut vasta kahdessa ottelussa. Viikolla RoPS vaihtoi maalivahtiaan, kun saksalaisen Martin Kompallan sopimus purettiin ja Sammy N'Djock siirtyi Mikkelistä Rovaniemelle.

Lahti ja RoPS kohtasivat toisensa talvella Suomen Cupin karsinnassa Mukkulassa. Samuel Olabisi vei rovaniemeläiset johtoon kulman jälkitilanteesta ensimmäisellä jaksolla. Lahti kuitenkin nousi toisella jaksolla voittoon Jasin Assehnounin ja Dimitry Imbongon maaleilla.

Vastustajan suunnanmuutokset olivat RoPS:lle myrkkyä edellisessä kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Viimeinen niitti oli IFK:n loppusekuntien voittomaali.

- Meidän täytyy olla huolellisempia pallollisena sekä pitää valmius puolustamiseen, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen korostaa.

- Tietenkin hyökätäkin täytyy, voittoa me lähdemme tavoittelemaan, mutta noita asioita olemme tällä viikolla korostaneet.

Lahdessa pelataan luonnonnurmella. RoPS:n kotialusta on Keskuskentän jalkapallonurmi, mutta siitä ei Tauriainen usko tulevan ongelma. RoPS pääsee kuitenkin harjoittelemaan myös Susivoudin luonnonnurmella.

- Siitähän pelin taso vain nousee! Jalkapallo on kuitenkin luonnonnurmipeli, RoPS-luotsi naurahtaa.

Sitten edellisen kotiottelun RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat Obed Malolo sekä Daniel Carr.


FC Lahti-RoPS perjantaina 14.8. Lahden Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Lahden verkkosivut