AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

03

(0-1)

Yleisöä 2450

HJK
4-4-2
#19 Väyrynen #11 Riski #9 Riski
vko.31 // 8.8.2020

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla taistellaan sunnuntai-iltana suomalaisen huippujalkapalloilun tunteikas klassikko-ottelu. Sarjajohdossa oleva Kuopion Palloseura ja sarjakolmosena oleva Helsingin Jalkapalloklubi iskevät yhteen Veikkausliigakauden yhdeksännen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa kello 18.30.

KuPS johtaa Veikkausliigaa 16 sarjapisteellään. Kuopiolaiset ovat hankkineet vahvalla pelillään neljä hienoa voittoa ja neljä tasapeliä yhteismaalein 13-5. Arne Erlandsenin johtama joukkue on pelannut hyvää peliä kaikkia liigajoukkueita vastaan ja Klubi puristettiin ahtaalle jo Helsingissä pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa. Sunnuntaisessa kotiottelussa aiotaan rutistaa voitto nimekkäästä vastustajasta täysien katsomoiden edessä.

HJK tunnetaan vahvana laatujoukkueena, jossa pelaajarotaatio ei vaikuta heikentävästi pelin laatuun. Klubilla löytyy jokaiselle pelipaikalle hyviä laatupelaajia ja joukkue on kärsivällinen omassa pelaamisessaan. Kaikki vastustajajoukkueet ovat joutuneet tällä kaudella reagoimaan kuopiolaisten vauhdikkaaseen pelityyliin ja HJK saattaa mahdollisesti hakea sunnuntaiseen vierasotteluunsa nyt hieman erilaisempaa lähestymistapaa joidenkin pelaajavalintojen kautta.

Kaikki osa-alueet ovat parhaillaan hyvässä kunnossa kuopiolaisten pelaamisessa. Kotivoitto edellyttää pelaajilta jälleen ehjää ja tasapainoista joukkuesuoritusta. Hyökkäys- ja puolustuspelaamiseen liittyviä asioita on jälleen kehitetty harjoituksissa paremmiksi ja niissä onnistuminen on avain kotivoittoon. Kun kaksi hyvää joukkuetta kohtaa toisensa, pelin voittaa lopulta se jolla on parempi päivänsä.

HJK pelasi edellisottelussaan 1-1-tasapelin FC Lahtea vastaan, mutta päävalmentaja Toni Koskelan mukaan Lahti-matsin pettymys on käsitelty. Pelit tulevat eteen nopeasti ja ajatukset ovat tiukasti sunnuntain ottelussa Kuopiossa.

– Sunnuntaina on uusi mahdollisuus ja kova peli edessä. Tässä pitää mennä nopeasti eteenpäin, toteaa Koskela HJK:n sivuilla.

Perjantaina joukkue veti palauttavat harjoitukset ja lauantaina on valmistautuminen peliin sekä lähtö matkalle kohti Leppävirtaa, josta matka jatkuu sunnuntaina Kuopioon.

– Uskon, että pelistä tulee vähän erilainen kuin Bolt Arenalla. KuPS on ollut pykälää aggressiivisempi ja prässännyt ylempää kotikentällään. Uskon, että tulee tosi fyysinen peli ja hyvä liigamatsi, ennakoi Koskela.

Joukkue on varsin pelikuntoinen. Pitempään kokoonpanosta on pois ainoastaan Matti Peltola.

– Vahvasti nyt katseet kohti sunnuntaita. Käytetään se harmitus, mitä torstain matsista jäi ja käännetään se positiiviseksi. Käytetään kaikki energia siihen, että palaudutaan hyvin ja ollaan sunnuntaina valmiit lyömään kaikki peliin.


KuPS-HJK Keskuskentällä sunnuntaina 9.8. kello 18.30 alkaen.

Lähde: KuPS:n ja HJK:n verkkosivut